Den ser ikke pen ut, men tastatur har sine fordeler. Foto: http://www.newlaunches.com
Den ser ikke pen ut, men tastatur har sine fordeler. Foto: http://www.newlaunches.comVis mer

Blir dette Samsungs nye fjernkontroll?

I så fall har våre koreanske venner prioritert funksjon framfor design.

Dagens TV-er lar deg ikke bare zappe mellom kanalene i et frenetisk tempo, nå blir TV-modellene også utstyrt med stadig flere nettfunksjoner. For oss som liker nye finesser og funksjoner er dette vel og bra, men ulempen er at dagens TV-fjernkontroller er svært dårlig egnet til å manøvrere på TV-selskapenes nettsider.

Les mer om årets TV-nyheter her

En ting er at det ofte er vanskelig å treffe de ulike lenkene, men enda verre blir det når du skal skrive tekst. Da er du i praksis tilbake i tid til mobiltelefonens barndom, der du må trykke flere ganger på hver enkelt talltast for å lete fram den bokstaven du trenger.

Alternativer

Heldigvis har det begynt å komme løsninger, og i følge NewLaunches er dette Samsungs alternativ.

 • Samsung RMC-QTD1. Prototypen ser ut som en vanlig fjernkontroll på den ene siden (høyre på bildet), men trikset er selvsagt at den har et fullt QWERTY-tastatur på baksiden. Ergo skal du kunne hamre løs på Facebook og Twitter-kontoen din i ditt vanlige tempo om du vil det.

  Samsung er forøvrig ikke alene om QWERTY-tastatur, se blant annet Lavas fjernkontroll.

  Fjernkontrollen og TV-en kommuniserer via Bluetooth, så hvis du ikke har en Samsung TV med blåtann-funksjon må du kjøpe en blåtann-dongel i tillegg.

 • Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Nettbrett/mobilversjon: Hvorvidt QWERTY-løsningen kommer til å slå an er likevel usikkert. I år vil nemlig alle de store selskapene komme med egne applikasjoner for nettbrett og mobil (mange har det allerede), og personlig vil jeg antagelig foretrekke en slik løsning.

  PS: Kommer Samsung-modellen til Norge med norsk tastatur vil vi selvsagt teste den, foreløpig er den imidlertid ikke annonsert.

  Mer om fjernkontroller her!