Holder de slanke vaskemaskinene mål? Foto: Produsentene/Colourbox.com
Holder de slanke vaskemaskinene mål? Foto: Produsentene/Colourbox.comVis mer

Blir det for tynt?

Test av smale oppvaskmaskiner.

Er det trangt om plassen på kjøkkenet ditt? Det finnes etterhvert en rekke mindre hvitevarer på markedet, som skal passe for hjemmene der hver eneste kvadratcentimeter teller.

Men er de små variantene like bra?

Da det danske forbrukermagasinet Tænk testet frittstående bordoppvaskmaskiner, fikk de beste modellene kun 44 av 100 oppnåelige poeng. Heldigvis var ikke resultatet like nedslående for de tre smale modellene som ble testet. Men når det er sagt, det haglet ikke akkurat med lovord fra testpanelet.

Test av bordoppvaskmaskiner: Disse bør du styre unna

Den beste av de smale modellene er fra Siemens. Modellen SF45T251SK er kun 45 cm bred. Den er imidlertid like dyp og høy som ordinære oppvaskmaskiner for benk, slik at den lett skal passe inn i kjøkkeninnredningen.

Den dårligste slimlinemodellen er imidlertid en av de verste testpanelet har prøvd. Den nesten utrolige energimerkingen (CBC - det lages nesten ingen hvitevarer uten minst én A) er en første indikasjon. Og forbruket av vann og elektrisitet hjalp ikke på resultatet: Hverken vask eller tørk var særlig bra.

I Danmark er de tre maskinene omtrent lik i pris, mens her hjemme er Siemens-modellen betydelig dyrere enn de to andre.

Vannskaderekord i fjor. Nye produkter ingen garanti

Artikkelen fortsetter under annonsen

Test av smale oppvaskmaskiner
ModellSamlet bedømmelseEnergimerkingBrukervennlighetStøyBilligste prisForhandler
Siemens SF45T251SK56 prosentAAAGodMeget god7.495Elprice.no
Electrolux ESF 4601053 prosentAAAGodMiddels5.379Witegoods.se*
Whirlpool ADP 53719 prosentCBCMiddelsMiddels5.798Best-buy.no
*Svensk nettside. Kilde: Tænk.dk, Prisguide.no. Priser innhentet 23. mars 2009. Vi tar forbehold om utsolgte produkter og endring i pris.


Maskinene er vurdert på følgende kriterier: Pris, energimerking, vaske- og tørkeevne samt tidsforbruk (både for økoprogram og hovedprogram), vann- og elektrisitetsforbruk, brukervennlighet og støy.