Fritt kanalvalg? Du kan fortsatt leve i håpet! Foto: Colourbox.com
Fritt kanalvalg? Du kan fortsatt leve i håpet! Foto: Colourbox.comVis mer

Blir det enkeltkanalvalg?

Kulturdepartementet skal utrede saken.

En arbeidsgruppe skal nå utrede fremtidens norske tv-hverdag. Selv om Medietilsynet i høst flagget at de var motstandere av fritt kanal-valg og de store, etablerte tv-distributørene hevder at fritt valg vil gi langt dyrere tv-kanaler, skal nå en arbeidsgruppe se på fremtidens tv-tilbud med forbrukernes interesser i fokus.

- Utredningen må belyse alle relevante sider av dette markedet, og det vi i denne sammenhengen også være naturlig å se på muligheten for åpne nett i Norge, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

Les også. 4 av 10 nordmenn ønsker å betale 40 kroner per kanal for å få velge fritt

Blir resultatet dårligere kvalitet?

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon støtter utredning av muligheter for fritt kanalvalg. Foto: Forbrukerombudet
Forbrukerombud Bjørn Erik Thon støtter utredning av muligheter for fritt kanalvalg. Foto: Forbrukerombudet Vis mer


Åpne nett kan bety økt valgfrihet for deg og meg. Blir fritt valg mellom alle distributører av programinnhold innført, kan du altså velge - og ikke minst vrake - i tv-kanaler. I dag er du prisgitt tilbudet fra den distributøren som eier kablene inn til boligen din, og disse tilbyr alle diverse pakkeløsninger som vanligvis består av kanaler du vil ha, og kanaler du ikke bryr deg om.

Les også: Misfornøyde kabel-tv-kunder

Men om færre aktører som en følge av dette vil investere i infrastrukturen, vil kvaliteten bli dårligere. Samferdselsdepartementet frykter at dette blir resultatet om kanalvalg blir sluppet fri.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er jo ikke bestemt at nettene skal åpnes nå, og da bør Samferdselsdepartementet gå inn i dette med et åpent sinn. Utredningen bør se nærmere på om åpne nett kan være en god idé eller ikke, så får vi diskutere dette nærmere når de er ferdige, sier Thon i pressemeldingen fra Forbrukerombudet.