Bli rik med utleie

Høstsemesteret nærmer seg med stormskritt, og panikken blant boligløse studenter begynner å bre seg. Du kan hjelpe til, og attpåtil tjene penger på det.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Med en ny invasjon av studenter kun uker unna, er det gode tider for deg som har rom, eller leiligheter til utleie i sentrale bystrøk.

Har du et hus med et rom til overs, eller egen leilighet, er det nemlig mange som vil sette pris på å få leie i ett år eller to.

Husk at mange hus med beskjedne påkostninger kan innredes slik at du får en liten hybel for utleie. Mange studenter er lei av å dele bad og kjøkken i de overfylte studentbyene, og blir som oftest seriøse og trivelige naboer.

Inntektene fra hybelutleie er skattefrie, og er derfor også en kjærkommen økonomisk fordel for deg som leier ut.

Studentene kan være en ekstra ressurs

Bli rik med utleie

Er dine egne barn ute av redet, har du som regel mer enn god nok plass til å leie ut. I tillegg finnes det mange eldre som ved hjelp av litt gjenytelser kan beholde sitt hjem lenger enn det helsen ellers ville tillate.

Ikke vær redd for å spørre studentene om de kan ta i et tak. De aller fleste studenter hjelper gjerne til med gressklipp, eller et strøk maling hvis du har behov for hjelp.

Men her er det likevel viktig at du ikke tøyer strikken for langt. De betaler tross alt for å bo der, og eventuell fast hjelp i hagen bør derfor gi utslag i redusert husleie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er dere fleksible kan dette fort bli avtaler som alle parter blir fornøyde med.

Bruk hodet

Ingenting er sikkert her i livet, heller ikke det å leie ut til studenter. Bruker du imidlertid sunn fornuft, og gjør tingene riktig i fra starten av, har du imidlertid et godt utgangspunkt for å unngå de vanligste fellene.

Skriv for eksempel alltid kontrakt. Også muntlige avtaler er bindende, men det sier seg selv at det da fortere kan bli problemer hvis du og leietageren ryker uklar.

Husk at du kan laste ned en leiekontrakt her hos oss i DinSide. Kontrakten er selvsagt gratis!

Trykk på lenken øverst til høyre for å se våre 10 tips for utleie.