Bli nabo med Krompen

Er du rojalist med økonomisk sans, bør du kanskje snareste kjøpe en hytte i Uvdal? Om ikke du er redd for hyttekrakk, da.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meglerne som selger hytter i Nore- og Uvdal-området gnir seg i hendene om dagen. De tror nemlig at kronprinsparets kjøp av hyttetomtene på Fjellsnaret vil være godt nytt for hyttemarkedet i området.

Her kan du få rojale naboer...

God reklame

- Vi har fått økt fokus og mer oppmerksomhet mot dette området. Og det tror jeg også vil gi en prismessig effekt. En positiv effekt, sier eiendomsmegler i Terra Eiendomsmegling, Christian Haatuft.

Haatuft tør ikke si noe om hvor stor denne effekten kan bli.

Lykkelige hytteeiere - det kan også du bli! Foto: Inga Holst. Foto: Inga Holst
Lykkelige hytteeiere - det kan også du bli! Foto: Inga Holst. Foto: Inga Holst Vis mer

Bli nabo med Krompen

  1. Her kan du få rojale naboer


- Nei, det er umulig å si. Men det vil bli skrevet mer om området, og det vil bli vist flere bilder. Det er god reklame, sier han.

- Bare 20 av de 70 tomtene på Fjellsnaret er foreløpig solgt. Man kan jo tenke seg at disse tomtene blir litt lettere omsettelige nå hvor kronprinsparet har kjøpt hytte der, sier eiendomsmegler i DnBNOR Eiendom, Knut Hobbelstad.

Også Hobbelstad mener at det kan øke prisene, om de kongelige kommer til å bygge hytte på tomtene de har kjøpt.

- Det kan godt være prisdrivende. Man kan jo sammenlikne det litt med de områdene der Bjørndalen og Røkke har kjøpt hytte. Det er litt stas med kjendiser, sier han.

Litt å velge mellom

For tiden er det 20-25 hytter til salgs i området Nore og Uvdal. På hyttesøket til finn.no er det 21 hytter til salgs, og på tinde.no er det fire.

Hytte i Uvdal?

Kunne du finne på å kjøpe hytte her fordi kronprinsparet gjør det? (Avsluttet)
Nei, aldri i livet...(46%) 670
Har ingen betydning for mitt hyttevalg(43%) 628
Ja, det hadde vært kult(10%) 149
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Skulle du ønske å kjøpe hytte i dette området, er det lommeboken din avgjør hvor fint det skal være. Hyttene som ligger ute for salg koster nemlig alt mellom 575.000 kroner og 4,7 millioner kroner.

Her ser du noen av hyttene du kan få kjøpt i Uvdal.

Har du ambisjoner om å bo så nær de kongelige som mulig, kan man altså også få kjøpt en tomt på Fjellsnaret, som er det området der kronprinsparet skal bygge hytte: Ledige tomter på Fjellsnaret.

Nore og Uvdal kommune i Buskerud fylke er cirka 2.500 kvadratkilometer stort. Og med om lag 2.500 fastboende i kommunen, er det altså én hel kvadratkilometer per person - noe som burde tilsi at det også er litt plass til hyttefolket. Både de med rødt og blått blod. Og kanskje til og med en republikaner eller to?

Sjekk også: Hva er hytten verdt?

Les mer om hytter: