Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

Bli med inn i oppvaskmaskinen

Det finnes knapt en norsk familie uten. Men hvordan jobber den egentlig?

Oppvaskmaskinen er lett å ta som en selvfølge i dag, men det var først på slutten av 70-tallet den slo an for fullt blant amerikanske husholdninger, de smale versjonene på 45 cm kom først i 1987, og det var ikke før i 1994 man begynte å vaske i overkurven.

Hvitevare-eldorado

Mens den årlige IFA-messen tidligere kun handlet om forbrukerelektronikk, får nå hvitevarene stadig større innpass i de gigantiske hallene under den årlige bransjebegivenheten i Berlin.

Se Samsungs boblevask og stekovnen som gjør to ting på en gang

Dessverre vil oppvaskmaskinene neppe bli gjennomsiktige slik denne versjonen er, dette er kun en prototype for å vise hvordan maskinene faktisk jobber. Selv må jeg nok innrømme at jeg glatt kunne tenkt meg en versjon med glassfront, og vi får se om det kommer neste år.

Modellen som her er åpnet opp er toppmodellen i AEGs nye Favoritt-serie, og trykker du på play-knappen får du se samlivsterapeuten i aksjon:


Som vanlig på selskapenes toppmodeller har du her justerbare overskuffer slik at du får god plass til selv store tallerkener på 34 cm. Legg også merke til de roterende dysene og satelittspray-armen som jobber kontinuerlig rundt i maskinen for å minimere dødsoner. Vin- og ølglass-holdere er også på plass, og er du vant til en gammel maskin vil du sette pris på at bunnen i overskuffen nå har blitt skråstilt, slik at overskuddsvann renner av glassene før du tar dem ut.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland


Kilder: Wikipedia og Siemens