Bli konge på egen øy, du også

Drømmen om en egen øy kan bli virkelig, fra 1,25 - 9 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du trenger ikke være styrtrik for å gjøre som kronprinsparet.

Det flommer ikke akkurat over av øyer på eiendomsmarkedet, men fra tid til annen legges det ut hele øyer for salg, og til en langt mer beskjeden pris enn en kanskje skulle tro.

Se øyene som er til salgs - akkurat nå

- Det er ganske lenge mellom hver gang hele øyer legges ut for salg, men det er vel et par i året, sier Aslaug Skaraas, eiendomsmegler i ABCenter Risør til DinSide.

Bli konge på egen øy, du også

  1. Øy til salgs, fra 1,25 millioner


Skaraas formidlet salget av Flatholmen til kronprinsparet. Flatholmen er, ifølge prospektet, en øy på 26.000 kvadratmeter. På øyen er det oppført en hytte på rundt 60 kvadratmeter og et båthus, i tillegg til privat strand og et par brygger.

Flatholmen hadde en prisantydning på 8 millioner. Ifølge Skaraas er 8 - 10 millioner kroner en vanlig pris for slike eiendommer.

Les også: Her er de tropiske paradisøyene - du faktisk har råd til

En øy til alle?

Langs Norges kyst finnes det mange små øyer og holmer, men det er nok ikke én til alle. Statens Kartverk har registrert omtrent 74.500 øyer i saltvann, på til sammen 22.276 kvadratkilometer.

Synes du dette virker litt lite, er det riktig. Ifølge Trond Espelund, forvaltningsansvarlig for administrative grenser i Statens Kartverk, er øystatistikken laget før 1:50 000 gradteigskart dekket hele landet.

- For eksempel for Nordlandskysten er ikke alle holmer og små skjær med. Her kan man regne med dobbelt så mange, sier han til DinSide, og legger til: Det er heller ikke alle de registrerte øyene som er beboelige, noen ligger så værhardt til at de ikke kan bygges på.

Fra 1,25 millioner

De aller billigste øyene som er til salgs akkurat nå, fant vi inne i landet, men det finnes også øyer til salgs både på sørlandskysten og på vestkysten.

Se øyene som er til salgs - akkurat nåLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!