Verktøykassen for å presentere boliger til salgs blir stadig større. Vi liker "nabolagsinformasjonen" du kan få på finn.no. Foto: Per Ervland / Finn.no
Verktøykassen for å presentere boliger til salgs blir stadig større. Vi liker "nabolagsinformasjonen" du kan få på finn.no. Foto: Per Ervland / Finn.no Vis mer

Bli kjent med ditt nye nabolag

Noen har gjort jobben for deg.

Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som følger ivrig med på Finn.nos boligsider, har du kanskje lagt merke til en ny liten boks som legger seg under bildene i annonsen, merket "Nabolagsinfo".

Nabolagsinfo er en nøytral smørbrødliste over hva nabolaget har å by på; alt fra hvilken kirke du sogner til, hvilke barnehager og skoler som er i området, nærhet til ulike servicetilbud, oversikt over idrettstilbud - samt en kjapp demografisk oversikt over beboerne i området.

Research du i utgangspunktet kan gjøre mesteparten av selv, men som likevel kan være en gavepakke hvis du er ny på et sted, eller ser på boliger i ulike områder.

Skal du kjøpe bolig? Ikke glem å sjekke dette før du signerer

Oversikt

Kjappe fakta om nabolaget, og hvor lang avstand det er til de ulike fasilitetene.  Foto: Finn.no
Kjappe fakta om nabolaget, og hvor lang avstand det er til de ulike fasilitetene. Foto: Finn.no Vis mer


Nabolagsinfo er utarbeidet av Eiendomsprofil, et selskap der Finn er majoritetseier.

- Hovedproduktet vårt er en PDF som brukes som et innstikk i papirprospektene, men nå gir vi dem som kjøper papirvarianten en elektronisk fil som de kan legge ved Finn-prospektet, sier Petter Nyborg, direktør i Eiendomsprofil.

Produktet markedsføres i hovedsak mot meglere, men også privatpersoner kan bestille - for eksempel dersom du er en av dem som velger å selge boligen din selv. Prisen til privatpersoner er 250 kroner, eksklusive moms.

Ifølge Nyborg er alle de store meglerkjedene i Norge kunder, men de bruker det ikke på alle prospekt. Bruker du en eiendomsmegler til å selge, bør du kjøpe Nabolagsinfo gjennom denne, for meglerne får volumrabatt.

Husk å rydde før du skal ha visning: Frekke tyver stjal sølvtøy for 40.000 kroner

"Et steinkast unna"

Ser man snittalder i forhold til det lave antallet barnefamilier, er det tydelig at dette er et ungt nabolag. Det kommer også tydelig frem i stolpediagrammene under.  Foto: Finn.no
Ser man snittalder i forhold til det lave antallet barnefamilier, er det tydelig at dette er et ungt nabolag. Det kommer også tydelig frem i stolpediagrammene under. Foto: Finn.no Vis mer


Det beste med Nabolagsinfoen er at det skjærer igjennom meglerflosklene. For hvor langt kan man egentlig kaste en stein? Og hva betyr egentlig gangavstand fra de fleste servicetilbud? Vi valgte en tilfeldig Nabolagsinfo på Finn, som forteller oss - til nærmeste hundre meter, hvor langt det er til apotek, skoler, barnehager, vinmonopol, et cetera.

Et annet moment som kan være viktig, er demografien. Vi kan lese ut av den samme nabolagsprofilen at det bor omtrent like mange menn og kvinner i Gamle Aker Rode 3 grunnkrets, snittalderen er 33 år for menn og 35 år for kvinner, 21,9 prosent har barn, og gjennomsnittlig byggeår er 1963.

Snakker du bolig? Vår bolig ABC forklarer det meste.

Kjenn din nabo

Nabolagsinfo er ikke helt ulikt kjenn ditt nabolag-tjenesten fra den danske eiendomsmeglerkjeden Home. Meglerkjeden bruker materiale analysefirmaet Geomatic har innhentet fra Danmarks Statistikk, TNS Gallup og Experian, - opprinnelig med tanke på bruk i markedsføringskampanjer til profilene, for at danske boligkjøpere skal kunne danne seg et inntrykk av naboenes alder, familiesammensetning og inntekter før de kjøper.

Sjekk naboene før du kjøper

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer