Bli huleboer for 1,9 millioner kr.

For litt under to millioner kroner, kan du kjøpe din egen hule.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tiden hvor vi var huleboere er vel definitivt over? Vel, ikke helt. I alle fall ikke hvis det dreier seg om å være luksushuleboer.

Entreprenøren Hus og Hytte Bygg har nemlig utviklet en ny hyttetype - en hytte som definitivt ikke skiller seg ut fra terrenget forøvrig. Dermed slipper man problemer med naboer som klager over at hytteslottet ikke passer inn i den omgivende vakre norske naturen.

TRYKK HER FOR Å SE BILDENE AV LUKSUS HULE-HYTTENE.

Ikke jordhule

Prisen ligger - ikke overraskende - over markedsprisen på en jordhule. For inne i hulen er det like mye hyttestemning som i andre lekre hytter.

Eksempel på en av hule-hyttene. Foto: Hus og hyttebygg.
Eksempel på en av hule-hyttene. Foto: Hus og hyttebygg. Vis mer


- Hyttene koster fra 1,5 millioner kroner og oppover. Hytten på bildet, koster 1,9 millioner kroner, forteller Anders Saglia, salgs- og markedsansvarlig i Hus og Hytte Bygg.

- Dette er noe som er nytt, og vi har selv utviklet modellen. Foreløpig er det bygget 8-10 slike hytter i Norge, sier Saglia.

Hyttene på bildene er fra Trysil.

Ikke farlig


Hyttene er selvsagt spesialkonstruert, for å kunne tåle å være nedgravd.

Hytte i terrenget

Ville du vurdere å kjøpe en hule-hytte dersom du skulle kjøpe ny hytte? (Avsluttet)
Ja, ville definitivt overveie det.(72%) 395
Nei, ikke tale om.(19%) 107
Vet ikke(9%) 47
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Frontveggen på hytten er fri, men bakveggen er gravd ned i terrenget. Etterpå sår vi over med torv og andre planter, slik at hytten blir helt integrert i naturen rundt, sier Saglia.

Men kan man ikke forestille seg at det kan oppstå fukt, eller andre typer problemer, når huset er såpass integrert i terrenget?

- Nei, dette er det tenkt på. Det er spesielle membraner som er satt opp mellom bakveggen og terrenget, som nettopp er konstruert for å holde fukten ute, avslutter han.

TRYKK HER FOR Å SE BILDENE AV LUKSUS HULE-HYTTENE.

Ekstern lenke: Hus og Hytte Bygg