Billigst og dyrest på boligmarkedet nå

Stort prisspenn i boligmarkedet.

Publisert
Sist oppdatert

Norges kanskje dyreste bolig ligger i sentrum av Bergen og koster utrolige 44.090 kroner per kvadratmeter. Men den totale salgssummen er på 970.000 kroner. For denne summen får en ikke mye i hovedstadsområdet.

>>> Norges dyreste boliger
>>>> Norges billigste bolig

Aller dyrest i Norge er boligene på Oslo vestkant. Her koster en enebolig fort flere millioner. Men det er likevel ingen sak å få seg en tomannsbolig for halvannen million kroner i hovedstaden, dersom man finner seg en drabantby i de nordøstlige bydeler. Men har du likevel noen millioner kroner å sette i ny bolig, får du god plass, utsikt, dyre materialer og plass nok.

Her Norges dyreste boliger

Drømmebolig til  2.743 kroner eller til 44.090 kroner per kvadratmeter? Du har valget i høst.<br />
<br />
<i>Foto: Per Ervland</i> Foto: Per Ervland
Drømmebolig til 2.743 kroner eller til 44.090 kroner per kvadratmeter? Du har valget i høst.

Foto: Per Ervland Foto: Per Ervland Vis mer

Billigst og dyrest på boligmarkedet nå

  1. Landets dyreste boliger
  2. Norges billigste boliger


Men aller dyrest er kanskje dette "huset" hvis kvadratmeterpris var på 100.000 kroner?

Har en jobb godt utenfor de store byene, får en bolig helt nede i 2.743 per kvadratmeter, slik som Braskereidfoss. Velger du deg Skien får du boliger til 10.000 kroner kvadratmeteren, en fjerdel av hva en bykvadratmeter koster.

Her er Norges billigste bolig

Trangt og dyrt i sentrum

Bysentraene har de siste decenniene opplevd en formidabel prisvekst, og tidligere arbeiderstrøk har blomstret opp og blitt til omgjort til tumleplasser for etablerere, kunstnere og vel bemidlede mennesker, slik som for eksempel Grünerløkka og Grønland i Oslo øst. Det har sammenheng med endringer i samfunnstrukturene, sa professor i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo til DinSide i vinter.

- Dette har sammenheng med overgangen fra industriby til serviceby. Vi har i bysentraene fått en kosentrasjon av forretningtjenester - regnskap, markedsføring, juridisk virksomhet, finans, eiendomsmegling. Denne endringen i næringsstrukturen har påvirket hvor arbeidstakerne bosetter seg.

Denne endringen har påvirket byens form, gjort sentrumsområdene ettertraktet. I industribyen drømte middelklassen om hus utenfor byen. Det var få som hadde dragning mot det urbane.

- Dagens middelklasse søker seg til indre og ytre by, det ser man i mange land. Man ønsker seg nærhet til servicetilbudene og til arbeidsplasser. Men i byer hvor det er mye industri, ser vi ikke de samme trekkene, sier Wessel.

Wessel sier også at kvinnenes inntog i arbeidslivet har lagt føringer på hvor man vil bo.

Kaksepriser i gettoen

Billig å selge i Norge

Russland kåres til landet i Europa med de desidert høyeste transaksjons-kostnadene. Hele 25 prosent av boligens verdi anslås å gå med til å betale summen av gebyrer, honorarer og skatter ved et boligsalg.

I en omfattende studie gjennomført av nettstdet Global Property Guide, blir Norge, overraskende nok, kåret Norge til ett av verdens billigste land å selge bolig i. Kostnadsnivået i 37 land ble vurdert. Les mer om dette her.

SJEKK ØKONOMIEN DIN:

Eie eller leie?

John evans/Sxc.hu
John evans/Sxc.hu Vis mer


BOLIG: Dyr leie? Plott inn det du betaler husverten og se hvor mye det utgjør i rentekostnader per måned.

Legg inn dine tall

Betalingsplan for lån

Billigst og dyrest på boligmarkedet nå


BOLIGLÅN: Med DinSides betalingsplankalkis regner du ut hvor mye huslånet ditt koster deg per måned. Enklere blir det ikke.

Så mye koster lånet.

Hvor mye er boligen din verdt?

 Foto: Inga Holst, privat/ikke gjenbruk
Foto: Inga Holst, privat/ikke gjenbruk Vis mer


VERDI: Er du halv- eller helmillionær? DinSides boligverdikalkis gir deg svaret på et blunk.

Sjekk selv

<strong> Foto:</strong> Richard Styles/Sxc.hu
Foto: Richard Styles/Sxc.hu Vis mer


Så mye kan du låne

BEREGN UTGIFTENE: Husleie, unger og bil? Hvor mye kan du låne?

Sjekk selv

Dyrt boliglån?

Jerzy Müller/Sxc.hu
Jerzy Müller/Sxc.hu Vis mer


PRISSJEKK: Er banken din en blod- og pengesuger? DinSides prislister på boliglån viser deg hvilken bank som gir deg den beste renta og de laveste gebyrene.

Sjekk renta

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer