73 POENG: Plus P60 fra Jysk får det beste resultatet i svenske Råd&Röns test av skummadrasser. Foto: Jysk
73 POENG: Plus P60 fra Jysk får det beste resultatet i svenske Råd&Röns test av skummadrasser. Foto: JyskVis mer

Billig Jysk-madrass testvinner

Utkonkurrerer dyre skummadrasser i svensk test.

Svenske Råd&Rön har gjennomført en test av 11 skummadrasser, som tyder på at det slett ikke er prislappen som avgjør hvor god madrassen er.

LES OGSÅ:

Testvinneren selges nemlig på Jysk til den nette sum av 650 kroner.

Billig og bra

Det er skummadrassen Plus P60 fra Jysk som får topplasseringen i testen med sine 73 av 100 mulige poeng. Uten overmadrass har denne skummadrassen en prislapp på 650 kroner i Norge.

Det er også verdt å merke seg at Jysk også fikk topplassering i en svensk test av overmadrasser fra 2010.

På en klar andreplass finner vi Ikea-madrassen Fonnes, som får 72 poeng totalt. Denne madrassen koster 475 kroner. Dessuten kommer testens desidert rimeligste madrass på en fjerdeplass. Dette er madrassen Florvåg fra Ikea - til 269 kroner.

Samtidig er det viktig å merke seg at en billigmadrass også kan være et dårlig kjøp. På nest siste plass med 60 av 100 mulige poeng, finner vi en annen madrass fra Jysk, nærmere bestemt Basic F30 til 299 kroner.

Testens dyreste produkt, som koster 11.500 svenske kroner, kommer langt ned på resultatlista. Dette er The Original Mattress 20 fra Tempur, som får 64 av 100 mulige poeng. Også BoConcept Fahrenheit til 5.500 svenske kroner havner, som Tempur-madrassen, midt på treet i testen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et annet godt eksempel på at prisen ikke er avgjørende, er Ikea-madrassen Flokenes. Denne er dyrest og dårligst av de fire Ikea-madrassene i testen.

Les også: Slik bør du prøveligge madrassen - før du kjøper!

Jevne på kroppsavlastning

I testen har Råd&Rön testet skummadrassene for følgende egenskaper:

  • Kroppsavlastning
  • Holdbarhet
  • Mekaniske egenskaper
  • Fukttransport
For å teste ut skummadrassenes avlastningsevne, har Råd&Rön fått hjelp av to testpersoner, en liten og lett kvinne og en stor og tung mann. Madrassene ble vurdert ut i fra hvor godt de avlastet testpersonene, nå de lå på siden og på ryggen.

På dette punktet var det relativt små forskjeller i testresultatet - og samtlige madrasser får 5 eller 6 av 9 mulige poeng.

Det er spesielt fukttransport enkelte av madrassene sliter mest med. Her får den beste Jysk-madrassen 8 av 9 mulige poeng, mens flere av madrassene, blant annet den dårligste Jysk-madrassen, bare får 4 poeng.

Prisene vi har oppgitt er for madrasser med følgende mål: 90x200. Disse er innhentet på butikkenes norske hjemmesider 26. januar. Dette er også madrassmålet som er brukt i testen.

Les også: Det kan være madrassens feil at du sover på magen