Bildekvalitet

Vi fryktet at Medion-plasmaen skulle falle helt igjennom på bildefronten. Det gjør den ikke, men den har likevel en del svakheter.

Bildekvalitet
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Det store plusset med Medion er at den ikke er like kresen på kvaliteten på bildesignalene som for eksempel de nye 42-tommerne fra LG og Samsung. For deg som ikke har et digitalt kabel- eller parabol- anlegg er dette en fordel.

Førsteinntrykket når vi slo på TVen midt i nyhetene var derfor bra.

Skjermen er imidlertid ikke like god til å fange opp fargenyanser. Med TVens fabrikkinnstillinger er fargene for eksempel litt blasse, noe som blir spesielt tydelig på hudtoner. Man kan selvsagt endre disse manuelt, men helt perfekt blir det ikke. Også detaljnivået kunne vært bedre, spesielt i mørke partier.

Har du kun denne skjermen i stua tror vi likevel at dette er noe som få vil irritere seg over. Plassert ved siden av LGen var imidlertid forskjellene tydelige. Skjermen henger heller ikke like godt med når du ser på bilder med raske bevegelser. Dette vil du også legge merke til på TV-programmer med rullende tekst fra side til side på skjermen, her ser man at teksten kommer hoppende bortover.

DVI-inngang

Bildekvalitet


Medion har utstyrt TVen med to scartkontakter, S-VHS og DVI-inngang. Våre testfilmer ble i all hovedsak avspilt via scart, men vi brukte også DVI-kabelen via PCen. Vi savner imidlertid komponentinngang for alle som sitter på progressive DVD-spillere.

Betraktningsvinkelen er for øvrig bra, og absolutt på linje med de andre plasma-modellene vi har testet.

Kjip fjernkontroll

At fjernkontrollen oser plastfølelse er ingen overraskelse når modellen ligger titusenvis av kroner under konkurrentene. Det er likevel irriterende at den har så dårlig rekkevidde. Her må du bokstavelig talt peke rett mot TVen om du skal ha håp om at noe skal skje.

Som vanlig kan du endre styrken på kontrast, fargebalanse, bakgrunnsbelysning, og bildeskarphet. Fargetemperaturen er forhåndsdefinert på varm, normal, kald – eller du kan velge dine egne innstillinger og fininstille (rødt, grønt og blått) under alternativet bruker. Fininnstilling til tross, vi er ikke imponert over fargene skjermen viser.

Bildekvalitet


Dessverre gjør kombinasjonen av den dårlige fjernkontrollen og de litt tungvinte skjerm-menyene at du her må jobbe mer enn nødvendig.

Fjernkontrollen er imidlertid utstyrt med en rekke hurtigtaster som letter betjeningen noe. Dette gjelder blant annet valg inn inngangskilder, størrelse på bildet og tekst-TVen. Når TVen først mottar signalet skjer også endringene med en gang, her er det altså ingen tidsforsinkelse som enkelte modeller sliter med.

Løsningen på dette problemet er derfor enkel: Bytt til en programmerbar fjernkomtroll.

Bilde-i-bilde og tekst-TV

Bildekvalitet


Medion har også utstyrt TVen med bilde-i-bilde-løsning, men merkelig nok fungerer denne bare fra PC-modus.

Du kan altså ha et stort PC-bilde og ett lite TV, video eller DVD-bilde, men altså ikke aktivere bib-funksjonen når du for eksempel ser på TV eller DVD. Du får heller ikke se begge bildene i lik størrelse: Ekstrabildet er enten ekstremt lite, litt større eller av medium størrelse (se bildespesialen for eksempler).

Disse begrensningene på bilde-i-bilde funksjonen er med på å trekke ned helhetsinntrykket.

Vi savner også split-screen på tekst-TVen. Her må du nøye deg med vanlig TV eller kun tekst. Tekst-TVen har for øvrig 256-siders minne, og er dermed heller ikke særlig rask.

Finesser


Sleep-timer gir deg mulighet til å forhåndsbestemme når TVen skal slå seg av, i tillegg har du barnesikring og frys-funksjon. Denne siste kan være praktisk hvis for eksempel skal skrive av lottorekka på TV-skjermen.

Men hva med PC-kvaliteten?

Trykk her for å se hvordan Medion duger som PC-skjerm