Det er nå rekordhøye strømpriser i enkelte deler av landet. Foto: Colourbox.com
Det er nå rekordhøye strømpriser i enkelte deler av landet. Foto: Colourbox.comVis mer

Betaler du for mye for strømmen?

Slik finner du billigste strømleverandør.

Rekordhøye strømpriser i enkelte deler av landet har, om ikke annet, ført én god ting med seg: Flere nordmenn har fått et mer bevisst forhold til strømpriser. For det koster å være lat.

Det er mange måter å krympe strømregningen på, og en av de smarteste er å velge den strømleverandøren som er billigst for deg og ditt forbruk. For eksempel kan en familie i Fredrikstad med variabel strømpris fra Hafslund og et årlig forbruk på 20.000 kWh spare mer enn 3.000 kroner i året på å bytte til variabel strømpris fra Telinet Energi.

Nyttig kalkulator:

Finn billigste leverandør for deg og ditt strømforbruk

Markedskraft/spotpris, fastpris eller variabel pris. Blir du forvirret? Les mer om de ulike typene strømavtaler, og hvilke som lønner seg mest over tid, i vår miniguide

Men hva gjør du, når du har funnet frem til billigste strømleverandør?

Slik bytter duMed vår strømkalkulator finner du enkelt frem til kontaktdetaljer for det selskapet du ønsker å bytte til. Ved hjelp av urlen til selskapets nettsider, klikker du deg videre, og så er det bare å fylle ut med relevante data.

Du kommer til å trenge informasjon du ikke nødvendigvis husker på, så det kan være greit å finne frem dette på forhånd:

  • Målerpunkt Id (dette finner du på strømregningen din)
  • Målerstand (bør leses av så nært opptil byttetidspunkt som mulig)
Har du dette klart foran deg, er operasjonen gjort på få minutter: Fyll inn alle felter, og trykk bekreft. Så ordner strømselskapet resten. Din nye leverandør vil informere din nåværende strømleverandør og netteier om leverandørskifte, og omtrent tre uker senere vil byttet skje. Du vil nå motta strøm fra din nye strømleverandør.

Kutt strømregningen med smart styringssystem

Artikkelen fortsetter under annonsen

Problemer?

Tips: Hold deg unna strømleverandører som krever forhåndsbetaling. Da unngår du å tape penger dersom leverandøren skulle gå konkurs.

Dersom det skulle oppstå problemer, eller om du av en eller annen grunn ikke får det til, kan du sende selskapet en mail, så kontakter de deg for den informasjonen de trenger, men da vil det ta litt lengre tid før du får byttet, avhengig av hvor lang tid de bruker i det aktuelle strømselskapet. Du kan selvfølgelig også ringe dem.

De fleste nettselskapene gir deg også muligheten til å printe ut et skjema du kan fylle ut, og fakse eller sende i posten.