Bestill fyringsveden nå

Herfra går prisene bare én vei ...

Kjøper du veden nå er du garantert fyr på peisen i vinter. Foto: Colourbox.com
Kjøper du veden nå er du garantert fyr på peisen i vinter. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telefonen står ikke stille for Henning Günther i Vedboden.

- I år har vi solgt vanvittig mye ved i sommerferien. Telefonen ringer hele tiden, og vi begynner å gå tomme, sier Günther til DinSide.

Pågangen har vært så stor, og med fjorårets kalde vinter i friskt minne, ser de seg nå om etter alternative løsninger, blant annet mulighetene for samarbeid med leverandører over grensen i Sverige.

Trenger du ny peis? Her er de ni beste vedovnene

Prisene skal opp


Er du blant dem som fyrer med ved, er rådet klart: Det gjelder å bestille så tidlig som mulig.

- Det er alltid best å kjøpe på sommeren om man vil være garantert å få ved. Men vi regner jo med at vi skal klare å møte etterspørselen til vinteren. Men da blir det mest 60-literssekker fra utsalget vårt i Ekerbergveien, i stedet for utkjøring på pall, sier Günther.

Og det blir dyrt. I tillegg til at literprisen øker når veden leveres i 60-literssekker i stedet for paller på 1000 liter, vil prisene generelt stige før vinteren. Så jo lenger en venter, jo dyrere blir det.

Fyr smart: Slik blir vedfyringen billigere

- Et veldig spesielt år

Kongshov AS har vært føre var og økt produksjonen med 500 prosent foran årets vinter, og det gjorde de klokt i. For med fjorårets lagerbeholdning hadde de vært tomme nå.

- Vi har allerede solgt over en tredjedel, forteller Christopher Rolsdorph, daglig leder i Kongshov AS.

De aller smarteste handlet på tampen av vinteren, og tidlig i vår. I mai var 20 prosent solgt. - Det har vært et veldig spesielt år. Folk husker fjorårets situasjon, og vil være tidlig ute i år, sier Rolsdorph.

Vil du være på den sikre siden, er rådet klart: Bestill så tidlig som mulig, og ihvertfall innen elgjakten starter i oktober.

Er peiskubben et reelt alternativ til ved? Vi har testet