Slik ser vidunderet ut. Foto: Bang & Olufsen
Slik ser vidunderet ut. Foto: Bang & OlufsenVis mer

BeoSound 5 er vakker

Men hva i all verden gjør den egentlig?

Selv om norgeskontoret til Bang & Olufsen legges ned fra nyttår, fortsetter våre danske venner å lansere godbiter. Navnet på nyvinningen er BeoSound 5, et produkt som tydeligvis er så komplisert at de sender presse-Norge fire kryptiske PDF-filer med fyndord du skal lete lenge etter. (PS: Du kan laste ned PDFene nederst på siden)

Men slapp av, vi skal forklare nyvinningen på en mer forståelig måte – det fortjener den nemlig.

Kortversjonen

BeoSound 5 er egentlig noe så enkelt som en medieavspiller, som lar deg spille av MP3-samlingen i stua. Jepp, så enkelt er det altså, men B&O har selvsagt finpusset både innmaten og innpakningen slik at den skal tiltale både øyne og ører.

Som du ser i bildespesialen er det i hvert fall ingen tvil om at de treffer blink, dette er rett og slett lekkert.

Slik ser vidunderet ut. Foto: Bang & Olufsen
Foto: Bang & Olufsen
Foto: Bang & Olufsen
Foto: Bang & Olufsen
Foto: Bang & Olufsen
Foto: Bang & Olufsen


På innsiden

Den store trykkfølsomme skjermen skal gi deg full oversikt over all musikken du har lagret på harddisken (kalt BeoMaster 5), og det lekre aluminiumshjulet skal gjøre navigering mellom låtene og de utallige nettradiostasjonene enda enklere. Alle valgene og bevegelsene du gjør vises på skjermen (10,4 tommer og en oppløsning på 1024/768) ved hjelp av farger, skrifttyper og grafikk.

Harddisken BeoMaster 5 som du selvsagt kan plassere ut av syne har forøvrig alle kretsene, internettforbindelsene og en lagringskapasitet på opptil 500 GB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

B&O innfører også et nytt begrep kalt MOTS som står for More Of The Same. Når du begynner å spille din favorittmusikk på BeoSound 5, vil MOTS-algorytmen skanne musikkbiblioteketet ditt automatisk og finne lignende spor basert på parametere som rytme, forkorting, hovedtonalitet og vokalharmoni. Målet er altså du skal kunne gjenoppdage spor i musikkbiblioteket som du har glemt for lenge siden.

BeoSound 5 takler filformater som WMA, WMA Lossless, MP3, WAV, ASF og AAC, men vi stusser litt over at den ikke takler Apple Lossless eller FLAC, som er spesielt populære blant hifi-fantaster.

Vi digger designet, men med en skyhøy pris på over 40.000 kroner tror vi nok at mange hifi-purister heller vil gå for alternativer som Transporter. Den har også lydkretser av sjeldent god kvalitet, takler i tillegg alle formater og ikke minst; den koster også langt mindre.

Vil du lese B&Os kryptiske pressemeldinger selv kan du laste dem ned her; her, her og her.