Det praktiske setet bærer du med deg, i hånden eller over skuldrene som her, og så henger du det opp, der du måtte ønske å sitte. Foto: Elisabeth Dalseg/produsenten
Det praktiske setet bærer du med deg, i hånden eller over skuldrene som her, og så henger du det opp, der du måtte ønske å sitte. Foto: Elisabeth Dalseg/produsentenVis mer

Benkeplassen du bærer med deg

Fikk du ikke plass på benken i parken i går? Her er løsningen for neste godværsdag.

(Milano): Er det én ting vi har nok av i Norge er det plass. Likevel slåss vi så busten fyker når det kommer til de beste friområdene. Problemet med privatisering øker. Strand, hager, parker og grønne uterom gjerdes inn. Og skal du få plass på parkbenken i solen, må du stå opp med den. Solen altså.

Det er dette problemet det østerriske designfirmaet Undpartner(punkt)at vil til livs. For hvorfor skal det ikke være nok komfortable sitteplasser til alle i solen?

Ikkek ett fett hva du sitter på: Hva er dine hagemøbler laget av?

Ta tilbake byrommet

Det er der "Reconquer public space"-møblene - ta tilbake det offentlige rommet - kommer inn. Vi falt spesielt for setet du enkelt kan ta med deg rundt, som du kan feste hvor som helst, og få et sete der du vil. I tillegg er det ekstra sykkelseter, og bærbare lykter.

- Tanken er enkel: Du skal kunne sette deg ned akkurat der du vil, uten å måtte drasse rundt på tunge eller uhåndterlige møbler, sier Barbara Gollackner, en av de to designerne i Undpartner(punkt)at til DinSide.

Og med det praktiske setet har de tatt bærbar litt lenger: Du bærer det ikke rundt, du bærer det, slik du bærer et smykke eller et sjal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi kaller det "wear-it-yourself"-furniture, sier Gollackner.

Nå er det vår! Alt hagestoffet på DinSide finner du her

Tilgjengelig til sommeren?

Reconquer public space

Tror du dette blir en hit? (Avsluttet)
Nei(69%) 1032
Kanskje, men ikke for meg(17%) 249
Ja(15%) 224
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Undpartner(punkt)at består av Barbara Gollackner og Michael Walder. De møttes på universitetet tidlig på 2000-tallet, og har siden 2008 drevet sin egen designpraksis med base i Wien og Hallwang i Østrerrike.

Reconquer public space-serien var ennå ikke i produksjon da DinSide møtte designduoen i Milano tidligere denne måneden, men de kunne imidlertid fortelle om stor interesse og et mulig produksjonssamarbeid innen kort tid.

For oppdatert informasjon, sjekk designernes nettsider og se flere bilder i bildekarusellen under:

Foto: Elisabeth Dalseg
Foto: Undpartner
Foto: Undpartner
I reconquer ...-serien finnes også et ekstra sykkelsete for dem som ikke har bagasjebrett. Dette kan du også hekte av, for en tørr og myk sitteplass på bakken. Foto: Undpartner
Skumle mørke bakgater er en saga blott med denne bærbare lampen du kan ta med deg og sette opp over alt. Foto: Undpartner