- Det er ingen grunn til at barna skal spise av plastikk eller billigservise, sier Cecilia Ericsson de Contreras. Foto: Per Ervland
- Det er ingen grunn til at barna skal spise av plastikk eller billigservise, sier Cecilia Ericsson de Contreras. Foto: Per ErvlandVis mer

Barneservise med knusegaranti fra Villeroy & Boch

Knusegarantien der du trenger den mest.

Min fillenieses fire første ord var følgende: mamma, pappa, nei og datt. Mamma kunne også bety banan. Og datt?Det var kortform for Jeg har kastet noe i gulvet. Kan du plukke det opp?

Enten det er med vilje eller ikke meningen; barns tallerkner, kopper, glass og bestikk har en tendens til å gå i gulvet. Mange velger derfor rimelige løsninger, eller tyr til plastikkvarianter.

– Det er ingen grunn til at barna skal spise av plastikk eller billigservise, mens voksne har ordentlige tallerkener. Serviser i god kvalitet skal tåle mye, så derfor har Villeroy & Boch nå knusegaranti på barneserviset KiddyBears, sier Cecilia Ericsson de Contreras, nordisk markedssjef i selskapet til DinSide.

Alt du trenger å gjøre er å ta vare på kvitteringen når du handler. Går koppen, skålen eller tallerkenen i gulvet, samler du sammen skårene, og tar dem med til din forhandler, som vil gi deg en ny. Knusegarantien gjelder i to år. Innen den tid, har forhåpentligvis serviset sluttet å dette i gulvet.

KiddyBears-serviset er i porselen, og kan vaskes i oppvaskmaskin. Her kan du se noen eksempler:

Hele KiddyBears-serien. Bestikket har håndtak i plast, som også skal tåle oppvaskmaskin. Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Bestikket kommer i sett i en pen eske. Foto: Produsenten


Hvorfor er det slik at når en først knuser noe, så er det typisk servise som har gått ut av produksjon? Slik får du erstattet utgått servise.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fint for alle

For alle andre med høy klønefaktor og litt mindre lyst på å spise av barneservise finnes det andre alternativer. Den eksklusive serviseprodusenten Royal Copenhagen har nå en knusegaranti på sine serviser. Garantien gjelder for alle førstesorteringsprodukter som er kjøpt mellom 1. februar 2011 til 31. desember 2012, og varer i to år fra kjøpstidspunktet. Alt du trenger å gjøre er å ta med deg skår, samt garantilappen og levere dette til forhandleren.

Det er imidlertid som oftest glass som går i tusen knas hjemme hos oss. Gjerne midt i oppvasken. Lider du av det samme, kan Odyssé-glassene fra Hadeland også by på knusegaranti. Nå er det slutt på å alltid skulle ha odde antall glass, går glasset i knus tar vi det med i butikken og får et nytt. Når det er sagt, glassene er produsert for restaurant- og utelivsbransjen, så de tåler en støyt. Vi har hittil ikke klart å knuse et eneste ett.

Full forvirring om garanti og reklamasjon. Hvor lenge skal egentlig en kaffetrakter vare?