B&O satser fortsatt på plasma, og den nye 65-tommeren leveres kun med veggfestet. Festet er forøvrig delvis integrert i TV-kabinettet, noe som gjør at TV-en kommer helt inntil veggen, og dermed virker smalere enn den egentlig er. Foto: Produsenten
B&O satser fortsatt på plasma, og den nye 65-tommeren leveres kun med veggfestet. Festet er forøvrig delvis integrert i TV-kabinettet, noe som gjør at TV-en kommer helt inntil veggen, og dermed virker smalere enn den egentlig er. Foto: ProdusentenVis mer

Bang & Olufsen lanserer BeoVision 12-65

Ny 65-tommers plasmamodell med 3D-funksjon, integrert centerhøyttaler og 7.1 surroundlyd.

Den nye BeoVision 12-65 bruker et slankt Neo PDP-panel med det nyeste innen plasmateknologi, men B&O har sin vane tro jobbet mye både med design og materialvalg.

Tynt skal det være

Selv om TV-ens fysiske mål er store (161cm x 96,4 cm x 6,4 cm / 68 kg) har B&O selvsagt fått med seg at dagens TV-kunder prioriterer tynne TV-kabinetter.

De har derfor gitt TV-en en tynn (nesten folielignende) svart aluminiumsplate som bare er noen få millimeter tykk. I praksis ser det derfor ut som om fronten er en sammenhengende glassoverflate uten synlige skjøter, og TV-en ser dermed litt slankere ut enn den egentlig er.

B&O satser fortsatt på plasma, og den nye 65-tommeren leveres kun med veggfestet. Festet er forøvrig delvis integrert i TV-kabinettet, noe som gjør at TV-en kommer helt inntil veggen, og dermed virker smalere enn den egentlig er. Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
B&I satser fortsatt på plasma. Foto: Produsenten


B&O ser heller ikke ut til å ha glemt bildekvaliteten. NeoPDP-panelet (som vel også brukes på Panasonics modeller), har en ny type fosfor for enda raskere responstid. Dette er en fordel når du ser på 3D-innhold, men er også et pluss når det gjelder bevegelseskompensasjon, altså for å hindre hakking i bildet ved panoreringer.

Som vi er vant til fra B&O leveres også TV-en med Automatic Colour Management, som skal kompensere for effekten av aldring som er en felles svakhet ved plasmateknologien, og den automatiske bildefunksjonen endrer bildeinnstillingene automatisk ettersom lysforholdene i stua forandrer seg. Selve lyssensoren er forøvrig plassert øverst til høyre, og er designet slik at den plukker opp lysforholdene i rommet i en 360-graders vinkel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Integrert senterhøyttaler for god TV-lyd

Den integrerte senterhøyttaleren er plassert under skjermen og består av fem høyttalerenheter dekket av en svakt buet anodisert aluminiumsgrill.

Og i følge B&O er ingenting overlatt til tilfeldighetene: Til og med hullmønsteret foran høyttalerenhetene skal være tilpasset for gi best mulig akustikk.

Tanken er imidlertid ikke at senterkanalen skal gjøre jobben alene, og ytelsen er derfor tilpasset BeLab5 høyttalerne for de som vil ha ekte surroundlyd. Som vanlig er det Bang & Olufsens egen forsterkerteknologi, ICEpower, som er brukt i høyttalerdesignen. Og selve senterhøyttaleren har alene 4 x 80 watt ICEpower-forsterkere for mellomtonen, og 1 x 40 watt til diskanten.

Skal veggmonteres

Ellers er det verdt å merke seg at denne TV-en ikke leveres med bordstativ, tanken er altså den skal henge på veggen. Veggfestet er forøvrig delvis integrert i TV-kabinettet på en slik måte at det ikke påvirker tykkelsen på TV-apparatet.

Meningene om B&Os produkter er alltid delte, men selv liker jeg det jeg ser. Prisen er som vanlig i det øvre sjiktet, og TV-ens pris ved lanseringen nå i mars måned vil ligge på 149.200 norske kroner.