Heng dem på veggen, det vil i hvert fall B&O. Foto: Produsent
Heng dem på veggen, det vil i hvert fall B&O. Foto: ProdusentVis mer

Bang & Olufsen: BeoLab 12-2

Nye designhøyttalere fra B&O på vei til butikken.

BeoLab 12-2 er ment å henge direkte på veggen, og er dermed spesielt tilpasset de som er lei av tynn lyd fra den nye flat-TVen.

Som vanlig legger ikke B&O fingrene imellom når det gjelder kvaliteten, og lover intet mindre enn «førsteklasses akustisk ytelse» i pressemeldingen.

Siden vi foreløpig ikke har hørt dem, kan vi naturlig nok ikke skrive under på akkurat den beskrivelsen, men at B&O kan lage svært gode høyttalere når de først vil er det ingen tvil om.

Prisen er forøvrig 22.400 kroner per par, omtrent som forventet fra B&O altså.

Les også: Klassikeren BeoLab 5 og BeoLab 11

Perfekt surroundhøyttaler?

BeoLab 12-2 etterfølger forøvrig den litt større BeoLab 12-3 som ble lansert tidligere i år, og i følge B&O vil altså storebror 12-3 fungere godt i front, mens 12-2 skal fungere utmerket som bakhøyttalere om du ønsker det. De kan naturligvis også brukes i et rent stereooppsett.

Den akustiske linsen gjør at lydbildet spres i rommet. Foto: Produsent
Den akustiske linsen gjør at lydbildet spres i rommet. Foto: Produsent Vis mer

På innsiden finner du som vanlig B&Os Ice-power forsterkerteknologi, og de aktive høyttalerne har en oppgitt effekt på 320 watt. Basselementet er forøvrig på 6,5 tommer, og diskanten skal spres i en 180 graders vinkel med hjelp av B&Os Acoustic Lens Technology.

Plasseringsvennlig

BeoLab 12-2 kan forøvrig henges med den akustiske linsen enten opp eller ned uten at det går på bekostning av lyden, noe som øker plasseringsvennligheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har som sagt ikke hørt lyden, men er du interessert kan du høre på dem hos din lokale Bang & Olufsen-forhandler.

Kilde: Pressemelding