Bærbar vaskemaskin

Trenger ikke engang vann.

<b>BÆRBAR:</b> Portable Spot Cleaner er årets vinnerbidrag i Electolux Design Lab. Den er basert på eksisterende teknologi. <br />
- Det øker sannsynligheten for at produktet vil komme i produksjon, sier Finn Aagard i Electrolux Norge. Foto: Electrolux Design Lab
BÆRBAR: Portable Spot Cleaner er årets vinnerbidrag i Electolux Design Lab. Den er basert på eksisterende teknologi.
- Det øker sannsynligheten for at produktet vil komme i produksjon, sier Finn Aagard i Electrolux Norge. Foto: Electrolux Design Lab Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Portable Spot Cleaner er en bærbar vaskemaskin som du kan ta med deg på tur, og den er såpass liten at du faktisk kan ta den med i håndbagasjen.

Vaskemaskinen er vinnerproduktet i designkonkurransen Electrolux Design Lab.

– Når vil vi få se dette produktet i butikken?

– Det kan jeg ikke gi noe svar på nå. Man må vurdere markedspotensialet før man tar beslutning om det kan settes i produksjon, sier Finn Aagard i Electrolux Home Products Norway.

– Kun eksisterende teknologi

Det er niende året at Electrolux har utfordret unge designere i Electrolux Design Lab. Årets konkurranse skiller seg imidlertid litt fra tidligere år.

– Årets konkurranse er annerledes enn før. Det er første gang vi åpner for at man kun kan benytte seg av eksisterende teknologi, sier Finn Aagard.

– Det gjør at sannsynligheten er større enn noen gang, for at produktet vil komme i produksjon, enten som foreslått eller ved tilpasninger, sier Aagard til DinSide.

Men han understreker at han ikke kan si noe om hvorvidt eller når dette produktet eventuelt vil settes i produksjon.

Slik virker den

Det er Adrian Mankovecky fra Slovakia som står bak den innovative vaskemaskinen. Som du kan se av bildene, skiller den seg veldig fra en ordinær vaskemaskin, og egner seg vel heller ikke som primærprodukt for en husholdning på fire. Men den kan sikkert hjelpe deg i en nødsituasjon på ferie eller jobbreise.

 Foto: Electrolux Design Lab
Foto: Electrolux Design Lab Vis mer

Du skiller de to delene, legger tøyet som skal vasker imellom, og velger det vaskeprogrammet som passer.


Flekker kan fjernes, eller tøyet friskes opp, ved hjelp av negative ioner og damp. Maskinen drives av krystallbaserte høyenergibatterier som konverterer sukker til energi, og som kan brukes hvor som helst i verden.

Her kan du se flere av produktene i årets konkurranse

Har tro på portable løsninger

– Det er ikke første gang at man ser at et produkt fra Design Lab er blitt brukt som inspirasjon til hvitevarer som er satt i produksjon. Ovnen Inspiro er et eksempel på et produkt som er satt i produksjon, og som er inspirert av et tidligere lab-produkt, forteller Aagard til DinSide.

Electrolux har allerede portable produkter på markedet.

– Electrolux har allerede produsert portable induksjonsovner, så allerede der er det hentet inspirasjon til å ta hvitevarene ut av huset, sier Aagard.

– Vi er mer og mer på farten, og stadig mer portable, så at dette vil komme mer og mer, er jeg ganske sikker på, sier Finn Aagard i Electrolux Home Products Norway.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!