Flertallet av Notars eiendomsmeglerkontor legges ned som følge av likviditetsproblemer. Foto: Colourbox
Flertallet av Notars eiendomsmeglerkontor legges ned som følge av likviditetsproblemer. Foto: ColourboxVis mer

Avvikler 56 eiendomsmeglerkontor

Notar stenger ytterligere 12 kontor, og 53 nye ansatte mister jobben.

Nye 12 meglerkontor i kjeden Notar stenger umiddelbart, melder Dagbladet.

- Kredittilsynet trekker i dag bevilgningen til 34 Notar-kontorer. Dette innebærer at 12 kontorer må stenge i tillegg til de 44 meglerkontorene som allerede er under avvikling, heter det i en melding fra eiendomsmeglerkjeden.

Her er kontorene som legges ned

Kredittilsynet skriver i en pressemelding at bakgrunnen for tilbakekallingene er at disse meglingsforetakene ikke lenger tilfredsstiller kravet til positiv egenkapital i eiendomsmeglingsloven.

- Kredittilsynet vil medvirke til at det legges til rette for minst mulig ulemper for kundene. Hvert av foretakene har stilt sikkerhet for eiendomsmeglingen for 20 millioner kroner. Kredittilsynet er ikke kjent med forhold som vil kunne medføre økonomisk tap for kunder.


Les også: Hva skjer med pengene dine som står på meglers konto når megleren går konkurs?

Ifølge DN.no mister 53 medarbeidere jobben, i tillegg til 110 som allerede er sagt opp. 35 meglerkontor skal drives videre.

Notar klarer ikke å betale ut lønn

Det er morselskapet i Notar-gruppen, Ekko Eiendom AS, som begjærer selskapet konkurs som følge av kapitalmangel. Notar har ikke klart å hente inn ny kapital, noe som har medført at Ekko Eiendom har meldt oppbud og Kredittilsynet har trukket foretaksbevilgningen for 34 meglerkontorer.

Notar legger ned 26 filialer

- Styre og ledelse har jobbet intenst for å sikre hele kjeden, men lyktes dessverre ikke. Det er utrolig trist å se at et stort antall medarbeidere rammes av den situasjonen som er oppstått, sier administrerende direktør Geir Hantveit i en pressemelding.

- Videre nedover

Hvor veien går videre er det ikke lett å vite, men skal vi tro Hans Petter Skogstad i MakroSikt er dagens urolige situasjon kun begynnelsen. I en fersk rapport nedjusterer han prognosen for boligprisene neste år fra minus fem prosent til minus 12 prosent, og den tidligere ventete oppturen i 2010 nedjusteres fra 4 prosent vekst til 0 prosent.

Les mer: Spår kraftig prisnedgang

Kilde: Dn.no, Na24.no, Dagbladet.no og Kredittilsynet