Dersom du ikke kan tyde annonsene kan du nesten like godt kaste terninger...  Foto: Colourbox.com
Dersom du ikke kan tyde annonsene kan du nesten like godt kaste terninger... Foto: Colourbox.comVis mer

Avslør meglerspråket

Avslører du sjargongen? Svaret får du i dagens boligtest.

Megleren er selgerens mann. Målet med boligannonsen er å trekke folk til visning. Annonsen som skal lokke deg som kjøper er derfor preget av begreper som kan tolkes, men klarer du å tyde hva eiendomsmegleren egentlig mener?

Når det skal reklameres for boliger til salgs, fremheves hver positive detalj omkring boligen i annonsen. Ligger leiligheten som skal selges ved sjøen eller har utsikt, kan du være sikker på at du ikke kan unngå å få med deg det i annonsen. Ligger leiligheten derimot vendt ut mot motorveien, blir det garantert ikke fokusert på beliggenhet i annonsen.

Skal du kjøpe bolig, er det oftest boligannonsen som avgjør om du gidder å bruke tid på å gå på visning eller ikke. Lær deg å lese mellom linjene i annonsene, så slipper du å bli skuffet på visning.

Hvorfor ikke ta med seg egen megler på vising som jobber for deg?

"Faktaopplysninger"

Enkelt uttrykk i annonsen skal du kunne stole på. Dette er de såkalte faktaopplysningene, som for eksempel boligareal, bruttoareal, takst, tomteareal og adresse.

Så kommer vi til de begrepene som kan tolkes. Her kan du teste om du forstår begrepene du som boligkjøper bør lære å tolke. Guiden er basert på samtaler med meglere og erfaringer fra personer som har kjøpt bolig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Artikkelen har tidligere vært publisert på DinSide