Avlyser skattesmell på boliger

Må ikke skatte av gevinsten på sekundærboliger likevel.

Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg avlyser den rød-grønne regjeringens planlagte skatteskjerping for boligeiere.  Foto: ALL OVER PRESS
Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg avlyser den rød-grønne regjeringens planlagte skatteskjerping for boligeiere. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Stoltenberg-regjeringen la frem sitt siste statsbudsjett 14. oktober i år, var skjerpet boligbeskatning et av grepene den rød-grønne regjeringen foreslo.

I dag avlyser imidlertid finansminister Siv Jensen denne skattesmellen, og bolig(utl)eiere kan puste lettet ut.

Fortsetter med dagens regler

Med forslaget fra den avgåtte regjeringen ville verdistigning i hele den siste 20-årsperioden vært gjenstand for beskatning. Planen var at du skulle skatte av de årene boligen har vært utleid.

I tilleggsproposisjonen blir det bekreftet at H/FrP-regjeringen vil videreføre dagens regelverk for boligbeskatning.

den offisielle nettsiden for statsbudsjettet står det enkelt og greit at «Regjeringen trekker regjeringen Stoltenbergs forslag om å endre reglene om botid i gevinstbeskatningen av bolig».

FORNØYD: Peter Batta hadde ikke noe til overs for den rød-grønne regjeringens forslag, og har grunn til å være fornøyd. Foto: Huseiernes Landsforbund
FORNØYD: Peter Batta hadde ikke noe til overs for den rød-grønne regjeringens forslag, og har grunn til å være fornøyd. Foto: Huseiernes Landsforbund Vis mer


Ubyråkratisk

Regjeringspartiene og samarbeidspartnerne vil altså beholde dagens ordning, som de karakteriserer som ubyråkratisk og velfungerende.

– Vi vil beholde dagens regler som gir skattefrihet om du har eid boligen minst ett år, og bodd i den minst ett av de to siste årene. Enkelt og ubyråkratisk, sier Svein Flåtten (H) til ANB.

Administrerende direktør i Huseiernes landsforbund (HLF) Peter Batta er enig.

– Dagens ordning har fungert tilfredsstillende, jeg skjønner ikke hvorfor regjeringen skal tukle med en modell som virker, uttalte Batta da Stoltenberg-regjeringens forslag ble kjent.

Her finner du alle nyheter om tilleggsproposisjonen

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!