Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg avlyser den rød-grønne regjeringens planlagte skatteskjerping for boligeiere.  Foto: ALL OVER PRESS
Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg avlyser den rød-grønne regjeringens planlagte skatteskjerping for boligeiere. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

Avlyser skattesmell på boliger

Må ikke skatte av gevinsten på sekundærboliger likevel.

Publisert
Sist oppdatert

Da Stoltenberg-regjeringen la frem sitt siste statsbudsjett 14. oktober i år, var skjerpet boligbeskatning et av grepene den rød-grønne regjeringen foreslo.

I dag avlyser imidlertid finansminister Siv Jensen denne skattesmellen, og bolig(utl)eiere kan puste lettet ut.

Fortsetter med dagens regler

Med forslaget fra den avgåtte regjeringen ville verdistigning i hele den siste 20-årsperioden vært gjenstand for beskatning. Planen var at du skulle skatte av de årene boligen har vært utleid.

I tilleggsproposisjonen blir det bekreftet at H/FrP-regjeringen vil videreføre dagens regelverk for boligbeskatning.

den offisielle nettsiden for statsbudsjettet står det enkelt og greit at «Regjeringen trekker regjeringen Stoltenbergs forslag om å endre reglene om botid i gevinstbeskatningen av bolig».

<strong><b>FORNØYD:</strong></b> Peter Batta hadde ikke noe til overs for den rød-grønne regjeringens forslag, og har grunn til å være fornøyd. Foto: Huseiernes Landsforbund
FORNØYD: Peter Batta hadde ikke noe til overs for den rød-grønne regjeringens forslag, og har grunn til å være fornøyd. Foto: Huseiernes Landsforbund Vis mer


Ubyråkratisk

Regjeringspartiene og samarbeidspartnerne vil altså beholde dagens ordning, som de karakteriserer som ubyråkratisk og velfungerende.

– Vi vil beholde dagens regler som gir skattefrihet om du har eid boligen minst ett år, og bodd i den minst ett av de to siste årene. Enkelt og ubyråkratisk, sier Svein Flåtten (H) til ANB.

Administrerende direktør i Huseiernes landsforbund (HLF) Peter Batta er enig.

– Dagens ordning har fungert tilfredsstillende, jeg skjønner ikke hvorfor regjeringen skal tukle med en modell som virker, uttalte Batta da Stoltenberg-regjeringens forslag ble kjent.

Her finner du alle nyheter om tilleggsproposisjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer