Oslofolk er aller ivrigst på å sjekke boliannonser jevnlig. Foto: Stine Okkelmo
Oslofolk er aller ivrigst på å sjekke boliannonser jevnlig. Foto: Stine OkkelmoVis mer

Åtte av ti sjekker boligannonser jevnlig

Stort press på boligmarkedet i Oslo-regionen.

Tråler du boligannonsene i avisen eller på Finn.no med jevne mellomrom? Du er ikke alene. Ifølge en undersøkelse gjort på oppdrag fra Selvaag Bolig gjør 81 prosent av folk i Oslo og Akershus det.

Andre steder i landet er ikke folk like ivrige. Her leser 56 prosent boligannonser.

Og Oslo-folk er også ivrige med å gå på visninger. 42 prosent svarte at de hadde vært på visning i løpet av det siste halvåret, mens prosentandelen for resten av landet lå på 16.

- Tallene bekrefter det store presset i boligmarkedet i Oslo-regionen, som blant annet skyldes for få boliger i et område med kraftig befolkningsvekst, kommenterer Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann ifølge Hegnaronline.no.

Les også: Flere sniker i boligkøen

Selgers marked

Boligmarkedet har vært hett i Oslo i ganske lang tid. Byen har sterk befolkningsvekst, mens tilgangen på nye boliger ikke har holdt tritt. Det har gjort at prisene har blitt presset oppover. Svært mange boliger som legges ut for salg går langt over takst.

Solgte leiligheten på Facebook

Ifølge OBOS, har boligprisene i Oslo steget fra 4.980 kroner per kvadratmeter i 1992, til over 36.000 per kvadratmeter i år. De siste 24 månedene har prisene steget fra 28.000 kroner per kvadratmeter til 36.000 kroner per kvadratmeter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er veldig bra at boligprisene stiger, det motsatte er som vi vet katastrofe og ruin, men det er ikke bra når det stiger for mye. At boligprisene stiger i takt med lønnsutviklingen, som er vesentlig høyere enn KPI, det er ikke noen ulykke, men når det stiger så mye som det er gjort her, 7-gangen på 18-19 år, det er mye, sier konsernsjef Mæland i OBOS.

Han mener at det er en skandale at prisene stiger så mye som de gjør nå.