Årets mest elleville bolig-visning?

Nederlandsk meglerfirma bygget berg- og dalbane gjennom bolig før visning.

<b>SPENNING I BOLIGKJØPET:</b> Nederlandske boligkjøpere fikk mer spenning på kjøpet enn en nerveprirrende budrunde. Foto: HUIZENPROMOTER
SPENNING I BOLIGKJØPET: Nederlandske boligkjøpere fikk mer spenning på kjøpet enn en nerveprirrende budrunde. Foto: HUIZENPROMOTERVis mer

Boligselgere og eiendomsmeglere tyr stadig til nye og smarte triks for å få interessenter på visning.

Vi har latt oss forføre av svenske Fanastic Frank, sjarmere av kreativiteten til norske boa og er blitt så blaserte at vi ristet litt på hodet av denne boligannonsen. (Ekstern lenke).

Se Norges dyreste boligannonse

Huizenpromoter i Nederland har imidlertid tatt det hele et hakk lenger. De har rett og slett bygget en berg- og dalbane gjennom en bolig før visning.

Tar berg- og dalbane på visning:


Det viktigste er det du ikke ser


Enten det er fancy styling, matservering eller attraksjoner som på videoen over: Det er viktig å holde hodet kaldt og huske på det viktigste når du skal kjøpe bolig: Er boligen riktig priset, og er det et sted du kunne tenke deg å bo.

Det siste punktet, magefølelsen, er det bare du som har fasiten på, og det er ofte en umiddelbar følelse du får med et sted. Det første, er boligen riktig priset, kan være litt verre å få tak på.

Prøv Dinsides kalkulator: Hva er boligen verdt

I dag må alle boliger som selges ha en takst som forteller hva boligen er verdt, og hvilket grunnlag denne verdifastsettelsen er bygget på. Det er ikke noen garanti mot at det skjuler seg skjelett i skapet eller fukt i gulvet, men det gir grunnlag for eventuell erstatning om noe er feil.

Tilstandsrapport møter motstand

Noen steder i landet er det vanligere å bruke en boligsalgsrapport, også kalt tilstandsrapport, en litt grundigere gjennomgang av boligens tekniske kvaliteter.

Meglerbransjen, takstbransjen og forbrukermyndighetene jobber sammen for at tilstandsrapporter skal bli standard fra 1. januar 2015, men Eiendom Norge, som representerer flere av de store meglerkjedene, har varslet at de vil trekke seg fra denne avtalen.

Årsaken er at tilstandsrapporten er dyrere enn ventet.

Det viktigste er det du ikke ser: Her er sjekklistene du bør ta med på visning