Årets julegave 2013

Elektronikkbransjen har kåret DAB-radioen Pinell Go til årets julegave, men også 16 andre populære kategorier har fått sine vinnere. Her får du dem alle sammen.

Lekker innpakning, flere fargealternativer, og god materialkvalitet. Pinell har gjort det meste riktig på Pinell Go.  Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO
Lekker innpakning, flere fargealternativer, og god materialkvalitet. Pinell har gjort det meste riktig på Pinell Go. Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stiftelsen Elektronikkbransjen har for tiende gang kåret et utvalgt produkt til årets julegave, og under kveldens prisutdeling ble det altså klart at vinneren av den gjeveste prisen for 2013 ble DAB-radioen Pinell Go.

Det er etter vår oppfatning et godt valg. Vi ga nemlig Pinell Go terningkast seks da vi testet den tidligere i år, mye takket være en helt overlegen batteritid på nesten 24 timer.

– En verdig vinner

Det digitale DAB-nettet er nå nesten ferdig utbygd over hele landet, og det kommer stadig flere radiokanaler som kun er tilgjengelig digitalt.

Pinell GO har god lyd, og medfølgende kabel lar deg også spille av via mobilen. Foto: Per Ervland
Pinell GO har god lyd, og medfølgende kabel lar deg også spille av via mobilen. Foto: Per Ervland Vis mer


Det har også kundene begynt å legge merke til.

Ifølge Elektronikkbransjen har DAB-salget økt med 59 prosent sammenlignet med samme periode i 2012.

– Det var en engasjert og grundig diskusjon i hovedjuryen som førte frem til avgjørelsen. Vi tror mange vil ønske seg en digitalradio til jul, og synes norskutviklede Pinell Go fra TT Micro er en verdig vinner, sier juryleder og ansvarlig redaktør i fagbladet Elektronikkbransjen, Stian Sønsteng.

Men som nevnt var ikke Pinell Go den eneste prisvinneren.

Her er alle vinnerne i de ulike kategoriene

Årets julegave og årets digitalradio: Pinell Go. Enkel i bruk, tøft utseende, og god lyd. Legg til en bransjeledende batterikapasitet, så er det liten tvil om at dette er en verdig representant for DAB-revolusjonen.

Prisen ligger på rundt 1.750 kroner, og du får vår fulle test her.

Svært god lyd fra Klipsch Foto: Produktbilde
Svært god lyd fra Klipsch Foto: Produktbilde Vis mer


Årets lydprodukt: Klipsch KMC 3. Også dette er et svært godt valg for deg som vil ha god trådløs lyd fra en relativt liten boks.

Vår anmelder var nesten lyrisk da han ga den terningkast seks: «- At så stor lyd var mulig fra en så liten boks og det til en såpass billig penge, det visste vi ikke. Nå vet vi bedre».

Prisen ligger på rundt 3.000 kroner.

Sony Xperia Z1 Foto: Produktbilde
Sony Xperia Z1 Foto: Produktbilde Vis mer


Årets Mobil: Sony Xperia Z1: Xperia Z1 er Sonys flaggskip og har mye å skryte av: Vann- og støvtett, kjapp prosessor, og et innebygd kamera på 21 megapiksler og stor bildesensor. Legg til svært god batterikapasitet, og dette er et godt valg for deg som liker Android.

Samsungs 4K-TV Foto: Produktbilde
Samsungs 4K-TV Foto: Produktbilde Vis mer

Vi ga den vårt anbefalt produkt-merke, og en solid femmer på terningen i vår test. Pris: Cirka 5.000 kroner.


Årets TV: Samsung Ultra HD-TV UEXXF9005. Dette er Samsungs første 4KTV, noe som vil si at den har fire ganger så høy oppløsning som en vanlig TV.

TV-en kommer i både 55- og 65-tommers størrelse, og vi liker den svært godt. Ulempen er at den koster gress (25.000 eller 40.000 kroner) og at også konkurrentene er svært gode.

Vår samletest med fire 4K-modeller er nå rett rundt hjørnet, så her er det bare å følge med.

Sennheiser Momentum Foto: Per Ervland
Sennheiser Momentum Foto: Per Ervland Vis mer
Playstation 4 Foto: Produktbilde
Playstation 4 Foto: Produktbilde Vis mer


Årets hodetelefon: Sennheiser Momentum. Hodetelefoner blir stadig mer populært, og det skjønner vi godt. Har du først blitt vant til god lyd, er det nemlig vanskelig å klare seg uten.

Vi ga Momentum en femmer på terningen i vår test. De både ser og føles behagelige ut, men til rundt 2.300 kroner er de også litt dyrere enn vi skulle ønsket. Trøsten er at det fins mange svært gode alternativer.

Årets spillprodukt: Playstation 4. At neste generasjons spillkonsoller kommer til å bli populære er ingen overraskelse. At erkekonkurrenten Xbox One ikke kommer til Norge før etter jul vil også gi Playstation 4 et solid forsprang her til lands.

Ulempen når det gjelder Playstation 4 er imidlertid at det antagelig vil bli alt for få eksemplarer tilgjengelig før jul. Hvis du ikke allerede har forhåndsbestilt ligger du altså dårlig an. Prisen er satt til 3.500 kroner.

Galaxy Gear. Foto: Per Ervland
Galaxy Gear. Foto: Per Ervland Vis mer


Årets tilbehør: Samsung Galaxy Gear. En klokke som kommuniserer med mobilen din? Ja, det stemmer faktisk, og er du en klokke- og dingsefan er dette noe for deg. Prisen ligger på 2.450 kroner.

Svakheten med Samsungs alternativ er at den kun fungerer med enkelte Samsung-mobiler, så der har konkurrenten fra Sony en fordel.

Vi har Galaxy Gear inne til test for øyeblikket, men vil du allerede nå se hvordan den virker kan du se vår video fra lanseringen her.

GoPro Hero3 Foto: Produktbilde
GoPro Hero3 Foto: Produktbilde Vis mer


Årets actionkamera: GoPro Hero3+. Actionkameraer er ikke lenger noe du bare ser på ekstremsportutøvere. Nå brukes de også av vanlige mosjonister og, ikke minst, syklister som vil dokumentere nærgående bilister.

GoPro Hero3+ er både mindre og lettere enn forgjengeren, men skal ha bedre bildekvalitet og flere funksjoner. Vi liker også at den er vanntett til 40 meter, at batteritiden skal være 25 prosent bedre, og at den har innebygd trådløsnett.

Pris: 3.800 kroner.

Xperia Tablet Z holder seg godt. Foto: Produktbilde
Xperia Tablet Z holder seg godt. Foto: Produktbilde Vis mer


Årets dataprodukt: Sony Xperia Tablet Z har vært til salgs i nesten hele 2013, men er fortsatt ett av våre favorittnettbrett på Android-siden. Ikke bare ser det lekkert ut, det har også god ytelse, en ypperlig skjerm, og som de fleste Sony-produkter for tiden er det vanttett.

Vi ga Sony Xperia Tablet Z vårt anbefalt produkt-stempel i vår test, og det gjelder fortsatt. Prisen ligger på rundt 3.800 kroner.

Mieles innbygningsovn.  Foto: Produktbilde
Mieles innbygningsovn. Foto: Produktbilde Vis mer
Samsung NX300 Foto: Produktbilde
Samsung NX300 Foto: Produktbilde Vis mer


Årets hvitevare: Miele H 6760. Nordmenn bruker stadig mer penger på kjøkkenet, og innbyggingsovner er populære alternativer. Mieles alternativ har det meste på plass: Den blir raskt varm, og har blant annet pyrolyse for enkel rengjøring og en kapasitet på 76 liter. Prisen er imidlertid stiv, regn med rundt 30.000 kroner.


Årets systemkamera: Samsung NX300. Mens det generelle kamerasalget raser ettersom stadig flere bruker mobilen som kamera i det daglige, viser systemkameraene likevel vekst. Det skjønner vi godt. Samsung NX300 ser ikke bare bra ut, det er også proppet med finesser som WiFi og NFC for enkel overføring av bilder.

Pris: Fra 3.700 kroner.

Smooth skal det være. Foto: Produsenten
Smooth skal det være. Foto: Produsenten Vis mer


Årets skjønnhetsprodukt: Philips BT9280. Dette er en skjeggtrimmer med laser, som skal gjøre det enda enklere for gutta å få en nøyaktig barbering. Prisen er på rundt 1.000 kroner.

GTA 5 Foto: Produktbilde
GTA 5 Foto: Produktbilde Vis mer


Årets spill: Grand Theft Auto V. Ultravoldelig, men også ekstremt moro. Grand Theft Auto er tilbake etter fem års pause, og for et comeback! Spillet selger som hakka møkk, men obs: Dette er et spill med 18-års grense, så til de minste i familien må du finne andre alternativer.

Panasonics vinner. Foto: Produktbilde
Panasonics vinner. Foto: Produktbilde Vis mer

Pris: Regn med 500 kroner over disk i butikken.


Årets kompaktkamera: Panasonic Lumix TZ40. De selger ikke like godt som før, men vil du likevel unne deg et kompaktkamera kan dette være et svært godt valg. Innebygget wifi, NFC og GPS er finesser som trekker opp.

Prisen ligger på rundt 2.200 kroner.

Vakuum skal det være. Foto: Produktbilde
Vakuum skal det være. Foto: Produktbilde Vis mer


Årets småelektriske: OBH Nordica Fresh‘n Easy vakuumpakker. Lager du mye god mat, er det praktisk med en vakuumpakker som gjør at du kan ta vare på restene samtidig som kvaliteten beholdes.

Vinneren er en vakumeringsmaskin fra OBH til rundt 690 kroner.

Dette blir en vinner. Foto: Produktbilde
Dette blir en vinner. Foto: Produktbilde Vis mer

Den har vi ikke testet, men vi har sett på et rimeligere alternativ fra samme selskap som du kan se hvordan fungerer her.


Årets film: Pionér. Norske filmer selger alltid bra, og med gode kritikker og en Aksel Hennie i storform tipper vi dette blir en storselger.

Pris: Fra 129 på DVD, og fra 159 på Blu-ray.

Fotobok-konseptet får ros. Foto: Produktbilder, Elektronikkbransjen
Fotobok-konseptet får ros. Foto: Produktbilder, Elektronikkbransjen Vis mer


Årets bildeprodukt: Fotoboken. I en tid hvor stadig færre fremkaller bildene sine, har fotobransjen finpusset sitt fotobok-tilbud. Hele poenget er at du samler dine digitale bilder, legger dem inn i et gratis dataprogram de ulike fotobutikkene tilbyr, for så å motta en ferdig fotobok i posten.

I denne kategorien ble det ikke kåret noen bestemt vinner, det er altså konseptet «fotobok» som hylles, og ikke en bestemt aktør.

Elektronikk er populært

– Forbrukerelektronikk topper listen over fysiske gaver, og nesten 30 prosent av den norske befolkningen ønsker seg harde pakker til jul, sier administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Jan Røsholm.

Aller mest populært, i år som i fjor, er nettbrett, mens kjøkkenprodukter, bærbar PC, TV og mobil følger på plassene etter.

Det er forøvrig en endring siden fjorårets undersøkelse, hvor mobil kom på andreplass, fulgt av kjøkkenprodukter, foto-/videokamera og bærbar PC.

Hvem står bak kåringen?

Dette er altså tiende gang Elektronikkbransjen har kåret årets julegaver, og denne gang ble det vurdert totalt 51 produkter i 17 kategorier.

Tanken er selvsagt å omfatte alle deler av bransjens produktutvalg.

Til hver gruppe blir det nedsatt en egen fagjury som har som jobb å nominerer aktuelle kandidater, og i tillegg til representanter fra bransjen er også en rekke fagjournalister med på denne utvelgelsen. DinSide har for eksempel vært representert med Bjørn Eirik Loftås, Kirsti Østvang, Elisabeth Dalseg og undertegnede. Etter at kandidatene til hver kategori har blitt valgt ut, blir vinnerne trukket ut etter avstemning blant Elektronikkbransjens medlemmer.

En egen hovedjury med bransjerepresentanter, hvor undertegnede og Odd Richard Valmot fra Teknisk Ukeblad representerte pressen, stemte så fram årets julegave basert på gruppevinnerne. Og denne gangen ble det altså DAB-radioen fra Pinell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer