Ikke helt på topp, men likevel populær til tross for høy pris: Gresstraktoren. Til vinteren kan du sette på en sneskuffe.  Foto: Colourbox.com
Ikke helt på topp, men likevel populær til tross for høy pris: Gresstraktoren. Til vinteren kan du sette på en sneskuffe. Foto: Colourbox.comVis mer

Årets hageredskaper

Dette har nordmenn gått mann av huse for i år.

- Det er sjelden hagenyheter går rett til topps. Hvilke hageredskaper som selger mest er gjerne kampanjerelatert, sier John Thomas Blandhoel, kategorisjef i Byggmakker Norge til DinSide når vi spør ham hva som har vært deres bestselgere.

Hos Byggmakker er det gressklippere som er på topp i år. - De er en blanding av motoriserte og elektriske gressklippere, i alle prisklasser. Salget fordeler seg på hele skalaen, fra billig til dyrt, men vi ser at vi gjerne selger mest av det som er på kampanje.

I tillegg til gressklippere er kantklippere, spesielt kolibrien til Bosch, og motorsager populært. Høytrykksspylere selges det også mye av, og her er det en modell fra Kärcher som ble best i test i TV2s test det selges mest av.

Det nye må-ha-produktet? Gjør vinduer, bilen og båten skinnende rene.

Suksess for egne merkevarer

Hos svenske Jula er det også stort sett varer fra deres eget merke Meec som gjelder.

- Vi har solgt mye av en bensindrevet gresstrimmer fra Meec. Bensindrevet er populært fordi du slipper ledning og kan gå litt lenger vekk fra huset, sier Per Jacobsen, administrerende direktør i Jula Norge til DinSide.

- Vi har også solgt mange bensindrevne motorsager, og det er samme argumentasjon her: en er ikke avhengig av å være i umiddelbar nærhet til huset.

Bestselgeren er fra Meec, en 46-kubikk (cc) 14-tommers motorsag til 795 kroner (995 førpris).

- Vi har også solgt mange hagetraktorer i år, relativt sett. Disse kan man sette på hegner til å fjerne grener og løv, eller en skuffe foran slik at man kan måke snø om vinteren.

I tillegg går det mye vanningsutstyr, både til vanning og til lek - kanskje spesielt nå som det er så varmt, avslutter Jacobsen.

Jula er her: Se hva vår handymann synes om Julas sortiment

Her er bestselgerne på rad og rekke. Har du en av disse?

Denne gresstraktoren fra Partner får du hos Jula til 13.995 kroner. Foto: Produsenten
Bensindrevet motorsag fra Julas egne merke Meec: Nå til kampanjepris 795 kroner. Foto: Jula
Bensindrevet kantklipper fra Julas egne merke Meec. Nå på kampanjetilbud: 795 kroner. Foto: Jula
Kantklippere fra Bosch er blant Byggmakkers mest solgte produkter. PRis: 299 kroner. Foto: Produsenten
Denne høytrykksvaskeren fra Kärcher, modell K3.86 vant TV2 Hjelper degs test. Pris: Rundt 1.600 kroner. Foto: Produsenten
Barkduk fra Plantasjen beskytter planter og bed mot utgress. Foto: Produsenten
Hagehansker er årets store hit hos Plantasjen. Foto: Produsenten
Hanskene kommer i en rekke varianter og størrelser Foto: Produsenten
... og man får også kjøpt pakker med flere i. Foto: Produsenten
Bensindrevet gressklipper fra Partner & Garden får du hos Mekk. Foto: Produsenten


Maskiner på Mekk

Hos Mekk er det også et bensindrevet verktøy som er mest populært i år. Innkjøpssjef Ketil Kristoffersen forteller at årets bestselger er en bensindrevet gresstrimmer, 25 cc fra et merke som for dem er nytt av året: Park & Garden.

I tillegg selger kjedens egne merkevare XXP godt, og de to nest mest solgte produktene er batteridrevne gresstrimmere på 7,2 g 18 volt.

Og så noen litt lettere varer

Hos Plantasjen er det hagehansker som topper listen over mest solgte hageredskap og tilbehør. Og det er kvinnene som kjøper, 30.000 flere til kvinner enn menn. Totalt er det solgt 122.000 par hagehansker hittil i år.

Barkduk havner på en andreplass på listen, med buskstøtter som en god nummer tre. Alt er Plantasjens egne merkevarer.