Årets beste produkter til hus og hjem

Her er noen av våre favoritter til boligen, fra hundrelappen til 40.000 kroner.

Her er et knippe av våre prøve- og testfavoritter fra året som gikk.  Foto: Produsentene
Her er et knippe av våre prøve- og testfavoritter fra året som gikk. Foto: ProdusenteneVis mer

I beit for julegaveideer? Vi har tipset om rimelige gaver til de sporty og aktive, og den kuleste hjemmeelektronikken til under 500-lappen. Her har vi samlet et knippe av våre favoritter til boligen fra rundt hundrelappen opp til 40.000 kroner.

Dette er alle produkter vi har testet eller prøvd i løpet av året, som vi trygt kan anbefale å gi bort.

Alle testene finner du her.

Til den kaffetørste

Svart Presisjon kommer i to varianter, med svart eller metallfargete detaljer (som her). Foto: Wilfa
Svart Presisjon kommer i to varianter, med svart eller metallfargete detaljer (som her). Foto: Wilfa Vis mer


Moccamaster seiler opp som vinner i de aller fleste tester, og har fulgt flere i redaksjonen i mange år. I fjor kom norske Wilfa med en ny trakter på markedet, Svart, utviklet i samarbeid med mesterbarista og kaffebrenner Tim Wendelboe.

Den laget fantastisk svart kaffe, men var litt tungvint fordi man måtte brygge kaffen manuelt. For dem som ikke har lyst til å starte dagen med å helle vann over kaffen i to-tre minutter kan vi anbefale den oppgraderte automatiske varianten, Svart Presisjon.

Pris: fra 2.295 kroner.

Årets beste produkter til hus og hjem


Det finnes en rekke varianter av kapselkaffemaskiner å velge mellom, og de ulike produsentene videreutvikler stadig funksjon og design. Vi har akkurat testet fem som kan tilberede melkebaserte kaffedrikker, og favoritten vår var klar: Nespresso UMilk.

Pris: fra 999 kroner.

Alternativt finnes det enkle og fine presskanner, fra rundt hundrelappen. Gir du bort en slik, kan du jo by på dette smarte trikset som gjør presskannekaffen mindre bitter.

Pris: Fra 89 kroner for Upphetta kaffe/te-presse fra Ikea.

Til den travle småbarnsfamilien

Middagsposen fra Kolonihagen vant vår store test av middagsabonnementer. Foto: Elisabeth Dalseg
Middagsposen fra Kolonihagen vant vår store test av middagsabonnementer. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Selv er vi stor fan av å gi bort spiselige gaver, spesielt om vi ikke har konkrete ønsker. En flaske vin eller god olivenolje, tapenade eller hjemmelaget appelsinmarmelade er mye bedre enn enda en vase man ikke vet hvor man skal sette.

Når vi gir bort mat og drikke blir det gjerne litt finere varianter, og det er topp når januar slår inn med striskjorte og havrelefse. Men for travle (småbarns)familier kan et middagsabonnement være en bedre idé: Rett og slett fri fra handling og planlegging av middag for et par dager, eller en hel uke.

Årets beste produkter til hus og hjem


Vi har testet en rekke forskjellige middagsabonnementer, og vår favoritt var klar: økologiske Kolonihagen. Denne leverer ikke til hele landet, men sjekk gjerne lokalt, eller prøv en av de andre leverandørene, for eksempel Middagshjelpen.

Pris: 765 kroner for én uke.

Til den bakeglade:

Årets beste produkter til hus og hjem


Nei, hele Norge baker ikke, men mange er glad i det, og litt nytt bakeutstyr er ikke å forakte. Vi liker også praktisk bakeutstyr, og vil trekke frem Cacas serie med produkter som kan gjøre flere ting på én gang. Blant disse et litermål med innebygget vekt, en måleskje med innebygget vekt til minste miligram, og en slikkepott med sukkertermometer.

Pris: 349 for desilitermålevekt, 139 for vektskje og 149 for slikkepott med termometer.

Årets beste produkter til hus og hjem


Er det kaker som gjelder, kan vi anbefale denne kakedeleren fra Zenker. Ikke bare er den genial når man vil briljere med løvtynne kakelag, men som vi erfarte den dagen vi skulle ta bilder duger den kanskje aller mest når du mislykkes med baksten.

Alt om baking fra DinSide

Til hele den film og TV-glade familien

SPRENG BUDSJETTET: Vi har testet fulloppløsningsTV-er fra (fra venstre) Sony, Philips, LG og Samsung, og Philips' modell gikk seirende ut. Pris? I underkant av 40.000 kroner ...  Foto: Per Ervland
SPRENG BUDSJETTET: Vi har testet fulloppløsningsTV-er fra (fra venstre) Sony, Philips, LG og Samsung, og Philips' modell gikk seirende ut. Pris? I underkant av 40.000 kroner ... Foto: Per Ervland Vis mer


Dersom du virkelig har tenkt å slå så hardt på den største trommen du finner at vi må ta frem klisjeene, og går til innkjøp av en ny TV med superoppløsning, kan vi selvfølgelig også hjelpe deg.

Årets beste produkter til hus og hjem

Vi testet fire av supermodellene, og det ble mange høye terningkast.
Én av dem stakk av med terningkast seks og best i test-utmerkelsen: Philips 65PFL9708S.

Pris: I underkant av 40.000 kroner for 65-tommeren.

I tillegg anbefalte TV-testeren vår to andre modeller:

Årets beste produkter til hus og hjem
Årets beste produkter til hus og hjem


En av de beste og peneste full-HD-TVene i år: Philips Elevation 60PFL8708S.

Pris: 23.000 for en 60-tommer.


Mest TV for pengene får du om du kjøper en Panasonic TX-P50ST60. Den fikk både anbefalt produkt og terningkast seks da vi testet den i sommer.

Pris: cirka 8.500 kroner for en 50-tommer.

Til hjemmefikseren

Er det verktøy som står øverst på ønskelisten? Mandag gir vi deg de beste verktøyene vi har testet i året som gikk.