Årets beste plasma og LCD-TVer!

FLATTV: Det siste året har vi publisert 27 tester av drømmeTVene i plasma- og LCD-klassen. Her kårer vi de beste TVene i hver klasse.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Utviklingen på flatTV-fronten har vært enorm det siste året, for ikke bare har TVene blitt bedre – de har også falt kraftig i pris. Mens du for ett år siden knapt fikk en 30-tommers flatTV for under 30.000 kroner, kan du i dag velge og vrake i billige 42-tommere til rundt 16.000 kroner.

Ettersom kvaliteten på flatTVene har blitt vesentlig bedre stiller vi også større krav til dagens modeller. Og dette er et vesentlig poeng: I dag er det ikke lenger nok at TVen er stor og flat: Den må også levere varene, både når det gjelder billedkvalitet og brukervennlighet. Det er det dessverre ikke alle modellene som gjør.


Er de billige TVene gode nok?

Generelt er det brukervennligheten (elendige fjernkontroller er ett eksempel) og billedkvaliteten som skorter på billigmodellene.

Likevel: Tilhører du gruppen som stort sett bare ser på DVD-filmer kan mange av billigmodellene gjøre en helt grei jobb. Det som er avgjørende er hvilke forventninger du selv stiller, og hva du har vært vant til fra før.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Skal vi generalisere er det imidlertid ingen tvil: Du får ikke glitrende billedkvalitet på en 42-tommers plasma til 16.000. Det er et faktum enten du liker det eller ikke. Så får det bli opp til deg selv og størrelsen på din egen lommebok om økt kvalitet er verdt 10 eller 20.000 kroner ekstra.

Trykk her for å gå til testhovedsiden, eller på lenkene til høyre for å se våre favoritter.