ÅPNE KJØLESKAPET FRA HØYRE ELLER VENSTRE? Det er det store spørsmålet... Foto: Per Ervland
ÅPNE KJØLESKAPET FRA HØYRE ELLER VENSTRE? Det er det store spørsmålet... Foto: Per ErvlandVis mer

Åpner kjøleskapet ditt feil vei?

Slik bytter du.

Hvilken side åpner du kjøleskapet på? Det er ikke akkurat noe vi tenker på til vanlig, men det kan være utrolig irriterende dersom kjøleskapet åpner feil vei i forhold til plasseringen i kjøkkeninnredningen.

– Er det vanlig at kunder spør om dette når de handler kjøleskap?

– Mange passer selv på å spørre. Samtidig er dette en naturlig og viktig del av samtalen vi har med de kundene som skal kjøpe kjøleskap, så vi tar derfor dette opp med kunden. På denne måten unngår vi unødvendige overraskelser når kjøleskapet har kommet i hus, skriver Christian Brekke, kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp, til DinSide i en epost.

Bestiller du på nett, bør du imidlertid være obs på å sjekke dette før du legger inn bestilling.

Slik varer kjøleskapet lenger: Her er knepene

De fleste kan omhengsles

Både Elkjøp og Lefdal selger kjøleskap der døren kan snus slik at den kan åpne begge veier.

– De fleste kjøleskapene vi tilbyr kan omhengsles. I tilfeller med mye elektronikk og display anbefaler vi at dette gjøres av autoriserte servicepersoner. Vi tilbyr også omhengsling som en naturlig del av vårt produktspekter til kunden, forteller Brekke.

De fleste kjøleslapene hos Lefdal kan også omhengsles, men det finnes noen unntak.

– Det er noen småskap som er 125 centimeter lavere som ikke kan omhengsles, i tillegg til noen med display i front som bør omhengsles av oss. På www.lefdal.com kan man trykke på spesifikasjoner under produktet, der vil det stå hvilken hengsling døren har fra fabrikk, og om det kan omhengsles, forklarer Trond Samuelsen, administrerende direktør i Lefdal, i en epost.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Praktiske løsninger: Få kjøleskap - i skuff

Slik gjør du det

– Ingen er mer populære enn andre sett i forhold til om de kan omhengsles. Kunder kommer inn i butikk, forteller hvor det skal stå, hvilket behov de har også finner selgeren et skap som er perfekt for kunden uavhengig av merke, hevder Samuelsen.

Det er likevel ikke sikkert at du trenger å kjøpe et splitter nytt kjøleskap for å kunne omhengsle det. På mange eldre modeller skal dette også gå greit for deg som er litt handy.

Slik omhengsler du kjøleskapet selv:

Nå må du vaske kjøleskapet! Slik rengjør du

Åpner fra begge sider

Men selv om dette ser lett ut, er det kanskje ikke like enkelt i virkeligheten.

– Først gang jeg gjorde det selv tok det ca 1,5 time, men nå gjør jeg det på cirka halvparten av tiden. Er du over middels handyman klarer du å omhengsle selv. Alt står forklart i bruksanvisningen til produktet, forteller Samuelsen.

Visste du at det finnes kjøleskap som kan åpnes fra begge sider? Det er dessverre ikke tilgjengelig i Norge, men i Japan er det i hvert fall en stor hit.

– Vi verken tilbyr eller kjenner til kjøleskap som kan åpnes eller lukkes fra begge sider. I en tid med mer «compact living» ville kanskje dette være et godt tips, sier Brekke da han får se dette klippet.

Se det kan åpnes begge veier!