Åpner for fritt kabelvalg

Du skal slippe å være bundet til tilbudet fra leverandøren som eier kabelen.

Regjeringen og Samferdselsminister Liv Signe Navarsete hargjort helomvending.  Foto: Bjørn Sigurdsønn/SMK
Regjeringen og Samferdselsminister Liv Signe Navarsete hargjort helomvending. Foto: Bjørn Sigurdsønn/SMK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du en av dem som føler deg låst til Get? Er du lei av kanaltilbudet til Canal Digital, eller skulle ønske du kunne få tilgang på pakker fra RiksTV? Snart kan du kanskje få muligheten til å benytte deg av nye tilbydere på kabelnettet.

Dårlig digitalTV hjemme? Sjekk om det er din feil

Regjeringen har snudd tvert om, og vil åpne for at du fritt skal få velge leverandør av TV-programmer, uavhengig av hvem som eier selve kabelen inn til boligen din. Det skriver Dagens Næringsliv i dag.

Utredning til våren?

I vår avviste samferdselsminister Liv Signe Navarsete et forslag fra Høyre om at regjeringen i det minste må utrede saken. Men i dag skal saken behandles, og Navarsete må svare for regjeringens syn. Og såvidt Dagens Næringsliv erfarer, vil det være et flertall for at saken skal utredes til våren.

- Vi synes det er viktig at Stortinget ikke avviser en slik sak og at vi kan jobbe videre med den. Jeg er opptatt av at det ikke skal oppstå private monopoler i nett, sier Truls Wickholm (Ap) til avisen.

Det betyr at du ennå må vente en stund før du kan begynne prisforhandlinger med kabel-leverandører som slipper til med sine tjenester i stua di.

Slik får du RiksTV med antenne

Kabelselskapene imot

Ikke overraskende er kabelselskapene motstandere av slik frihet. De hevder det ikke lenger vil være lønnsomt å bygge ut videre infrastruktur.

I høst slo Medietilsynet dessuten fast at det ikke var ønskelig å åpne for at du skulle få velge TV-kanaler selv.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!