Anlegget fra Hi-Fi klubben

HiFi-klubben satte opp et anlegg med komponenter fra japanske Denon og høyttalere fra danske Dali.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Det hjelper ikke om du har en god komponent så lenge det ikke passer sammen med resten av anlegget.

Det mange gjør feil når de setter sammen et surroundanlegg er at de har for liten forsterker, og for store høyttalere. Det blir omtrent som å kjøre en liten bil med en alt for stor tilhenger, ikke bra med andre ord, sier Johan Antonsson.

- Alle disse komponentene er satt sammen fordi vi mener at de matcher hverandre, og etter min mening får du her mye for pengene, sier Antonsson før han plasserer oss i stolen i lytterommet.

Hi-Fi klubbens anlegg
KomponentModellPrisNoter
Film & musikk-
forsterker
Denon
AVR-1802
4998.- 
DVD-spillerDenon
DVD-800
Kampanje
=2.998
Spiller brente
CD-romplater
Kan gjøres
sonefri
=+ 1000.-
Front-
høyttalere
Dali 50053996.-
1998 per stykk
Farge:
sort,
beech,
bilde= cherry
SenterDali
C 1000
1998.-Farge:
sort,
beech,
bilde= cherry
Bak
høyttalere
Dali
R 1000
2598.-
1298 per stykk
Farge:
cherry,
beech,
bilde= sort
Aktiv
subwoofer
Dali
SWA-12
3998.-Farge:
Sort
    

Totalsum
 = 20.586.- 
Anlegget fra Denon
Anlegget fra Denon Vis mer


- Kjernen i anlegget er recieveren fra Denon, som i tillegg til å være enkel å bruke kombinerer funksjonalitet og utstyr. Ved hjelp av fire knapper og en bryter kan man stille inn og justere så og si alle funksjoner.

En praktisk finesse er muligheten til å ha "5 channel stereo" som gir identisk lyd i alle fem høyttalere. Dette er perfekt hvis du ønsker å fylle et helt rom med behagelig musikk uten å måtte skru volumet høyt opp. Antall watt er egentlig uinteressant, det er helheten som teller, forsterkeren gir likevel ærlige 5 x 80 watt i 8 ohm, sier Antonsson.

-DVD spilleren er også en god CD-spiller, og godtar også brente CD-R eller CD-RW plater. Skal du ha den utstyrt med sonevelger koster dette 1.000 kroner ekstra.

Dali: Fronthøyttaler
Dali: Fronthøyttaler Vis mer

- Høytalerne er viktige, og etter min mening er Dali et naturlig valg i denne prisklassen. Høytalerne er lettdrevne, og putter du på en aktiv subwoofer får også basselskerne sin kvote, avslutter Antonsson.

Hva synes vi?

Hi-Fi klubben var vårt første stopp på testrunden, og vi ble ganske imponert av lydbildet. Spesielt front og senterhøytalerne hadde fin lydkvalitet på musikk-DVDene. Dialogen i senterhøytaleren var i tillegg klar og tydelig. Spiller du mye musikk-DVDer med pop & rock tror vi dette kan være høytalerne for deg.

Vi ønsket oss likevel litt "fetere" lyd, og slo på subwooferen.

Dali aktiv subwoofer
Dali aktiv subwoofer Vis mer

Det gjorde underverker, og spesielt ble boksescenen i Snatch en nytelse med subben i aksjon. Surroundopplevelsen ble med ett langt mer intens og engasjerende, selv om vi nok hadde justert opp lyden i bakhøytalerne enda ett hakk.

Lydbildet ble - naturlig nok - langt tammere de gangene vi slo av subwooferen, liker du bass er den etter vår mening absolutt verdt sine 4.000 kroner.

Dali: Bakhøyttaler
Dali: Bakhøyttaler Vis mer

Kniper det litt økonomisk kan du likevel klare deg uten subb i en periode, prisen for anlegget går da ned til 17.088 kroner. Så kan du heller komplementere anlegget med basskassen når feriepengene kommer.