Ambilight på speed gir AmbiLux

Og det er bare å innrømme det: Dette hadde vi ikke forventet.

<b>WOW:</b> Vi tror at Ambilight-fansen vil elske den nye funksjonen, men var du skeptisk fra før er dette neppe modellen for deg. Foto: ØYVIND PAULSEN
WOW: Vi tror at Ambilight-fansen vil elske den nye funksjonen, men var du skeptisk fra før er dette neppe modellen for deg. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den populære Ambilight-funksjonen du får på utvalgte TV-modeller hos Philips har gitt dem mye skryt fra fornøyde kunder, og funksjonen har da også blitt forbedret kontinuerlig. Denne gangen ser det imidlertid ut som om de har tatt helt av.

I høst slipper de nemlig en spesialmodell kalt Philips 8901 AmbiLux, som gir et lysshow vi ikke har sett maken til.

LES MER HER: Ambilight: Funksjonen kundene elsker

Spesialmodellen 8901 med AmbiLux

8901 har imidlertid ikke bare den nye funksjonen å skryte av. Dette er ganske enkelt en svært godt utstyrt modell på 65-tommers størrelse.

BAKSIDEN: Lysprojektorene er plassert på baksiden av TVen, Her ser du også det spesiallagde veggfestet som følger med i esken. Foto: ØYVIND PAULSEN
BAKSIDEN: Lysprojektorene er plassert på baksiden av TVen, Her ser du også det spesiallagde veggfestet som følger med i esken. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Den har, som de øvrige nye Philips-modellene i 7000, 8000 og 9000-serien, en fullblods smartTV-løsning fra Android, og i tillegg til å ha 4K-oppløsning vil den selvsagt kunne vise Netflix i 4K.

Men det er altså det på baksiden av TV-en som gjør at denne modellen skiller seg ut.

Der finner du nemlig ni mini-projektorer som lyser opp veggen bak TV-en i takt og fargetrykk med hva som til enhver tid vises på skjermen.

Det er forøvrig verdt å merke seg at alle de ni projektorene jobber individuelt, men det som gir den gode detaljgraden i lysshowet er hvor godt de utfyller hverandre.

Se selv:

For maksimal effekt anbefaler Philips at TV-en bør stå 20 centimeter ut fra veggen, og for de som vil henge TV-en på veggen kan jo det bli litt trøblete. Philips har imidlertid løst dette ved å legge med et spesiallaget veggfeste i TV-esken. TV-en kan selvsagt også plasseres på et medfølgende bordstativ.

MODUSER: Her får du mange valg, og på Legofilmen ga Cube-modusen god effekt. Foto: ØYVIND PAULSEN
MODUSER: Her får du mange valg, og på Legofilmen ga Cube-modusen god effekt. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer

Som på den vanlige Ambilighten kan man også her justere lysstyrken og intensiteten på AmbiLux-lyset. Du får i tillegg flere faste moduser å velge mellom, slik at det skal matche det innholdet som vises på TVen.


Hvis du bare skal bruke TV-en din som musikkavspiller, kan du også fråtse i det Philips kaller «Ambilight Music Mode». Da fungerer TV-en ganske enkelt som en glødende lava-lampe i takt med musikken.

Men vil det slå an?

Spesifikasjonene på TVen tatt i betraktning blir ikke dette noen billigmodell, men får den en pris som ikke blir for høy, tipper vi at den bli populær blant flere kundegrupper. Spesielt tipper vi de som liker å spille konsollspill og se på actionfilmer vil kunne slå an.

Men hva syns du? Del det med oss i debatten under.

NB; TVen er ventet til Norge rundt desember, men prisen er foreløpig ikke satt.