Altibox iPad-app til venstre, Philips iPhone-app til høyre. Foto: Produsentene
Altibox iPad-app til venstre, Philips iPhone-app til høyre. Foto: ProdusenteneVis mer

Altibox og Philips kaster seg på iPad-bølgen

Stadig flere produsenter og innholdsleverandører lanserer nå egne apper for iPhone og Ipad.

Samsung var tidlig ute og lanserte sin første iPhone-app allerede i sommer. Fjernkontroll-applikasjonen som lar deg styre 2010-modellene av Samsungs TV-modeller kan lastes ned her.

Og de er ikke alene. Pioneer lar deg f.eks styre utvalgte receivere og Blu-ray spillere, Canal Digital gir deg programguiden i sin iPad-app, og nå kommer altså både innholdsleverandøren Altibox og TV-produsenten Philips med sine apper.

Vet du om flere? Del det med oss i debatten nederst!

Altibox med iPad-app

Altibox har lenge hatt en dedikert iPhone-app, men iPad-appen ble først lansert i går (21/12).

- Lesebrettene utgjør en spennende flate for å knytte sammen alle tjenestene våre. Gjennom en slik applikasjon ser vi anslaget til en ny superfjernkontroll, hvor kundene kan ta kontroll over alle tjenestene de får fra Altibox, sier Leif Aarthun Ims, påtroppende adm. direktør i Altibox AS.

Hva får du? Per dags dato lar iPad-appen deg se hva som går på tv, styre opptak av tv-programmer, se bilder fra eget fotoarkiv og administrere telefontjenester.

For fullt utbytte av appen må du logge inn, men hvis du ikke vil det kan du fortsatt se hva som kommer på tv de neste syv dagene og lese bruksanvisninger for Altibox tjenestene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Altibox vil også lage apper for andre typer lesebrett, og vil utvide applikasjonen med mulighet for å lese anmeldelser, leie film fra videoarkivet, samt full fjernkontroll for TV-en.

Appen er gratis, og du kan laste ned iPad-appen til Altibox her.

Philips

Foreløpig er Philips-appen kun for iPhone og iPod-touch. Den vil imidlertid fungere på iPaden også.

Applikasjonen virker på 2009-modellene av 8000 og 9000-serien og på alle 2010-modellene fra og med 7000, 8000 og 9000-serien.

Appen lar deg styre basis-TV-funksjoner som volum, kanalskifte og av/på-knapp. Du kan også aktivere Philips NetTV-løsning, og kanskje enda mer praktisk: Via appen kan du sende bilder fra iPaden/iPhonen slik at de blir vist på TV-en.

Last ned Philips-appen her.

Philips iPhone-app Foto: Produsentene
Philips iPhone-app Foto: Produsentene
Altibox iPad-app Foto: Produsentene
Altibox iPad-app Foto: Produsenten
Altibox iPad-app Foto: Produsenten


Men trenger du dem?

Svaret er selvsagt nei. Men siden applikasjonene styres via ditt trådløse nettverk, vil de normalt ha bedre rekkevidde enn fjernkontrollene som følger med produktet.

Enkelte applikasjoner har også en layout som kan gi de minste og eldste i familien litt bedre oversikt, for eksempel en praktisk TV-guide eller et fullverdig tastatur, noe som vil gjøre det enklere å bruke funksjonene du allerede har.

Dette er likevel ingen selvfølge, så her er det altså bare å laste ned og prøve seg fram. Applikasjonene som er nevnt her er forøvrig gratis å laste ned, bare husk på en ting: Både TV-en (eller det produktet du skal styre) og iPhonen eller iPaden må være tilkoblet det samme trådløse nettet for å virke.