Er du Altibox-kunde kan Beat bli din nye musikk-kilde. Foto: Pressebilde Altibox/Beat-lansering
Er du Altibox-kunde kan Beat bli din nye musikk-kilde. Foto: Pressebilde Altibox/Beat-lanseringVis mer

Altibox og Beat: Musikkstrømming i stua

I løpet av juni kan Altibox-kundene strømme musikk via TV-dekoderen.

Ved å tilby kundene musikkstrømming via dekoderen følger dermed Altibox i fotsporene til Canal Digital, som ga sine TV-kunder tilgang til musikktjenesten WiMP tidligere i år.

Altibox-kundene vil få musikken fra den norske strømmetjenesten Beat, som vi tidligere har sett på her, og som siden også har lansert apper for Apple og Android-enheter.

Kommer i juni

Verken nøyaktig lanseringsdato eller pris er fastsatt per dags dato. Det eneste vi vet foreløpig er at tjenesten skal lanseres i løpet av juni.

Når det gjelder pris, ligger Beat på det samme nivået som sine konkurenter, altså 99 kroner i måneden for fri tilgang.

Foreløpig er det ikke sagt noe som indikerer at Altibox-kundene vil få en rabattert pris, men siden Canal Digitals kunder har fått dette, krysser vi fingrene for at det samme skjer her. Det må vi imidlertid komme tilbake til ved lansering.

Albumvisning Foto: Produktbilde
Favoritt-spilleliste Foto: Produktbilde
Fullskjerm-modus Foto: Produktbilde
Listevisning Foto: Produktbilde
Fullskjerm Foto: Produktbilde
Skjerm-meny Foto: Produktbilde

Se bilder av skjerm-menyene her:

Hva trenger du?


− Vi er svært opptatt av at Beat skal være en enkel tjeneste å bruke på alle måter, sier daglig i Beat, Njål Wilberg. Registreringen er enkel, søk etter musikk er enkelt og du finner enkelt en rekke ferdiglagde spillelister tilpasset enhver anledning.

Et pluss for kundene er at Beats tjeneste vil fungere for alle, altså uansett hvilken Altibox-dekoder du har hjemme i din egen stue. Når tjenesten er lansert, vil den også være tilgjengelig umiddelbart.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er en fordel sammenlignet med Canal Digital, der WiMP-tilgangen er avhengig av at kundene kjøper den nye ADB-dekoderen, en dekoder som til alt overmål nå er utsolgt for kabel-TV-kunder. Alle Canal Digital-kundene (både parabol og kabel) vil imidlertid ha fri adgang til WiMP via PC-versjonen.

– Vi ønsker ganske enkelt at terskelen for å bruke tjenesten skal være så lav som overhodet mulig, sier Njål Wilberg.

Test kommer

DinSide kommer tilbake med en test av tjenesten når den blir lansert i juni. Som du ser av bildene og videoen, minner den imidlertid ganske mye om Canal Digitals WiMP-løsning.

Altibox og Beat lar deg derimot legge til sanger i spillelisten "favoritter", direkte via TV-en.

Øvrige spillelister må imidlertid bygges via web-tjenesten, dette er noe vi kjenner igjen fra Canal Digital.

Som du ser i videoen er søkefunksjonen viktig for å finne fram til musikken. Per dags dato er det dekoderens fjernkontroll som må brukes, men det jobbes også med nettbrett og mobil-apper, som vil forenkle det å skrive inn søketekst. Dette vil imidlertid ikke være klart ved lansering.