Altibox nye portal gir deg nå mer informasjon og dermed bedre oversikt over utvalget. Foto: Produkbilde
Altibox nye portal gir deg nå mer informasjon og dermed bedre oversikt over utvalget. Foto: ProdukbildeVis mer

Altibox har pusset opp filmportalen

Nytt utseende, bedre søkemuligheter og mer filminformasjon er noen av nyhetene.

Selv om DVD og Blu-ray filmer blir stadig billigere å kjøpe, er det mange som foretrekker å leie. Og tilgjengeligheten har faktisk økt, til tross for at det mest sannsynlig har blitt langt færre fysiske videobutikker med årene:

Innholdsleverandørene Get, Canal Digital, og Viasat OnDemand er selvsagt på plass. I tillegg kommer filmleie rett i TV-en, som allerede finnes hos Philips og LG, og skal skal komme på alle Sonys 2011-TVer. Til slutt skal vi heller ikke glemme at du kan leie filmer via spillkonsollen Xbox360.

Men selv om mulighetene finnes, er det mange som har lurt på om tjenestene faktisk blir brukt. Hos Altibox er i hvert fall svaret ja.

Har du Get? Lei film med fjernkontrollen

Filmleie: En suksess hos Altibox

Allerede da vi testet de to nye HD-PVR boksene til Altibox i november, ga vi Altibox honnør for deres filmleiemulighet; og forklaringen var enkel: De hadde rett og slett mange filmer tilgjengelig - noe kundene tydeligvis har satt pris på.

I følge tall fra selskapet ble det leid ut 600.000 filmer i løpet av 2009, et tall som økte med en tredjedel til hele 800.000 utleide filmer i 2010.

Og nå blir altså tjenesten ytterligere pusset opp.

Altibox nye portal gir deg nå mer informasjon og dermed bedre oversikt over utvalget. Foto: Produkbilde
Foto: Produktbilder Altibox
Foto: Produktbilder Altibox
Foto: Produktbilder Altibox


Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny portal gjør det enklere

- Flere og flere velger å leie film med fjernkontrollen, og konkurransen om hvordan en gjør det øker. Altibox skal være en viktig del av denne utviklingen, skryter adm. direktør Leif Aarthun Ims fra Altibox.

Den nye filmportalen til Altibox skal gjøre det enklere å få oversikt over hvilke filmer som er mulig å leie, og i tillegg gi bedre informasjon om filmene. Filmdatabasen FilmLex er allerede på vei inn, og Altibox lover at stadig mer informasjon fra filmdatabasen skal bli tilgjengelig via framtidige softwareoppdateringer.

Nå begynner det å ligne på noe: Vi har testet Viasat OnDemand

Enda flere filmer

Med den nye filmportalen på plass vil Altibox øke antallet filmer i katalogen, som i dag har cirka 1300 filmer tilgjengelig for filmleie.

- Lanseringen av den nye filmportalen første skritt på veien mot en ny filmhverdag på Altibox, fortsetter Leif Aarthun Ims fra Altibox. I en senere versjon av filmportalen vil filmkvelden også kunne planlegges fra internett. Som en del av oppdateringen vil Altibox lansere en egen filmportal på web. Fra denne skal kundene søke i filmer og lage favorittlister som kan hentes opp på tv-skjermen.

Filmleie fra Canal Digital

Har du prøvd filmleie via HD-PVR eller internett? (Avsluttet)
Ja, og jeg er fornøyd(56%) 337
Ja, men er ikke fornøyd(16%) 97
Har ikke muligheten(16%) 94
Nei, det har jeg ikke noe tro på(13%) 78
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Fordeler og ulemper

Den mest opplagte fordelen med denne typen filmleie er selvsagt at du slipper å gå ut av huset; og det gjelder både for å leie, og når du skal levere filmen tilbake. Alt du trenger er noen få enkle trykk på fjernkontrollen.

I tillegg vil du heller ikke oppleve at filmen er utleid. Så lenge filmen først er tilgjengelig via tuneren/TV-en så kan du altså leie den.

Forutsatt at du leier HD-versjonen, er det heller ikke stort å si på kvaliteten rent bildemessig. Det slår riktignok ikke Blu-ray kvaliteten på 1080p, men for mange kunder vil nok 720p og 1080i føles helt ok.

Hjemmekinoentusiastene vil imidlertid måtte nøye seg med stereolyd på leiefilmene via de ulike selskapenes filmleietjenester. Skal du ha høyoppløst surroundlyd må du altså fortsatt leie deg, eller kjøpe, en Blu-ray film.

Prisnivået er også et viktig poeng for mange, og tidligere har filmene i HD-kvalitet kostet 79 kroner. Hvorvidt denne prisen reduseres står det imidlertid ingenting om i dagens pressemelding. Et av de vedlagte bildene viser imidlertid Sherlock Holmes i HD til 45 kroner, men om dette er et nytt prisnivå eller bare et spesialtilbud må vi komme tilbake til.