<b>ALT I ÉN BOX:</b> Fra desember 2017 vil Altibox leve opp til navnet sitt, og virkelig samle hele TV-tilbudet i én boks. Og ikke nødvendigvis en boks som er deres. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ALT I ÉN BOX: Fra desember 2017 vil Altibox leve opp til navnet sitt, og virkelig samle hele TV-tilbudet i én boks. Og ikke nødvendigvis en boks som er deres. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Altibox blir en app på Apple TV

Snart trenger du ikke dekoder fra Altibox mer.

I dag har de fleste av oss en boks under TV-en for å motta signalene fra NRK, TV2 og alle de andre.

Dette vil det snart bli en slutt på. I hvert fall for kundene til fiberselskapet Altibox, som i likhet med konkurrenter som Canal Digital og Get leverer TV i tillegg til bredbånd.

- Vi tenkte som så: Hvorfor ikke legge alt det vi i dag har i boksen inn i en app og legge innhold og tjenester opp i nettskyen, sier produktdirektør Øyvind Lundbakk i Altibox.

Dette skjer ifølge Altibox rundt juletider i 2017.

LES OGSÅ: Nei, du kan ikke velge TV og bredbånd fritt

Men du blir ikke helt kvitt boksene...

Og mens han sier det, viser han ironisk nok fram hele tre nye bokser: En hjemmesentral, en trådløs ruter som gir hele 1 Gigabit potensiell hastighet (avhengig av huset og øvrig utstyr), samt en - hold deg fast - helt ny, svart Android TV-basert TV-boks.

NY BOKS: Øyvind Lundbakk viser stolt fram Altibox nyeste TV-boks. Men snart trenger du den ikke. Foto: TORE NESET
NY BOKS: Øyvind Lundbakk viser stolt fram Altibox nyeste TV-boks. Men snart trenger du den ikke. Foto: TORE NESET Vis mer
FLERE BOKSER: Du trenger hjemmesentral og trådløs ruter også. Sistnevnte med 1 gigabit hastighet, noe du faktisk får med Altibox-kabel i veggen. Foto: TORE NESET
FLERE BOKSER: Du trenger hjemmesentral og trådløs ruter også. Sistnevnte med 1 gigabit hastighet, noe du faktisk får med Altibox-kabel i veggen. Foto: TORE NESET Vis merDen siste må enn så lenge til for å huse selskapets nye TV-portal, som blant annet gir mulighet for å lagre TV-opptak på nettet, og ikke som nå på en harddisk i selve boksen.

Disse mulighetene vil naturligvis følge med over på Apple TV.

- Dagens TV-seere forstår ikke hvorfor de ikke kan vise opptakene sine på flere TV-bokser rundt om i huset. Like lite som de forstår hvorfor de ikke kan ta med seg TV på mobilen og nettbrettet overalt hvor de ferdes. Dette har vi løst nå, smiler produktdirektøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LES OGSÅ: Pål fikk nei av Canal Digital

TV (nesten) overalt

Helt løst er det nok ikke, for strenge rettighetshavere har bestemt at det ikke er alt du får lov å vise dersom du befinner deg utenfor huset. Og egentlig veldig lite dersom du skulle finne på å legge ferien til utlandet og fortsatt har lyst til å se dine kjente og kjære norske kanaler.

- Dette er og blir et forhandlingsspørsmål. Vi snakker om en svært komplisert næringskjede her. Heldigvis viser bransjen nye takter nå. Avtalen som Canal Digital og Discovery/TVNorge fikk i stand etter konflikten nylig er et tegn på det.

OPPTAK FRA SKYEN: Programmene du vil se om igjen vil ligge på nettet, ikke i boksen. Foto: TORE NESET
OPPTAK FRA SKYEN: Programmene du vil se om igjen vil ligge på nettet, ikke i boksen. Foto: TORE NESET Vis mer


Lundbakk er ikke helt sikker, men mener Altibox kan være det første kabel-TV-selskapet i Norge som har fått legge en app med fullt TV-tilbud på den nye Apple TV-plattformen, som kom med den siste versjonen av boksen.

I tillegg til Apple TV vil Altibox-appen ligge både på Xbox, PS4 og andre underholdningsbokser som er vanlige i norske hjem.

- Inntil videre vil vi måtte ha en dedikert boks. Men ved juletider i 2017 vil slike apper på andre bokser være et tilbud til kundene våre. Likevel går det fint an å bruke begge deler på ulike TV-er i huset, avslutter Lundbakk.

Flere saker om bredbånd og kabel-TV:
Grepet som kan forandre TV for alltid
Nå skal Get slutte med tvangskoblingen
Her får du billigst mobilt bredbånd