Altibox blir en app på Apple TV

Snart trenger du ikke dekoder fra Altibox mer.

<b>ALT I ÉN BOX:</b> Fra desember 2017 vil Altibox leve opp til navnet sitt, og virkelig samle hele TV-tilbudet i én boks. Og ikke nødvendigvis en boks som er deres. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ALT I ÉN BOX: Fra desember 2017 vil Altibox leve opp til navnet sitt, og virkelig samle hele TV-tilbudet i én boks. Og ikke nødvendigvis en boks som er deres. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag har de fleste av oss en boks under TV-en for å motta signalene fra NRK, TV2 og alle de andre.

Dette vil det snart bli en slutt på. I hvert fall for kundene til fiberselskapet Altibox, som i likhet med konkurrenter som Canal Digital og Get leverer TV i tillegg til bredbånd.

- Vi tenkte som så: Hvorfor ikke legge alt det vi i dag har i boksen inn i en app og legge innhold og tjenester opp i nettskyen, sier produktdirektør Øyvind Lundbakk i Altibox.

Dette skjer ifølge Altibox rundt juletider i 2017.

LES OGSÅ: Nei, du kan ikke velge TV og bredbånd fritt

Men du blir ikke helt kvitt boksene...

Og mens han sier det, viser han ironisk nok fram hele tre nye bokser: En hjemmesentral, en trådløs ruter som gir hele 1 Gigabit potensiell hastighet (avhengig av huset og øvrig utstyr), samt en - hold deg fast - helt ny, svart Android TV-basert TV-boks.

NY BOKS: Øyvind Lundbakk viser stolt fram Altibox nyeste TV-boks. Men snart trenger du den ikke. Foto: TORE NESET
NY BOKS: Øyvind Lundbakk viser stolt fram Altibox nyeste TV-boks. Men snart trenger du den ikke. Foto: TORE NESET Vis mer
FLERE BOKSER: Du trenger hjemmesentral og trådløs ruter også. Sistnevnte med 1 gigabit hastighet, noe du faktisk får med Altibox-kabel i veggen. Foto: TORE NESET
FLERE BOKSER: Du trenger hjemmesentral og trådløs ruter også. Sistnevnte med 1 gigabit hastighet, noe du faktisk får med Altibox-kabel i veggen. Foto: TORE NESET Vis merDen siste må enn så lenge til for å huse selskapets nye TV-portal, som blant annet gir mulighet for å lagre TV-opptak på nettet, og ikke som nå på en harddisk i selve boksen.

Disse mulighetene vil naturligvis følge med over på Apple TV.

- Dagens TV-seere forstår ikke hvorfor de ikke kan vise opptakene sine på flere TV-bokser rundt om i huset. Like lite som de forstår hvorfor de ikke kan ta med seg TV på mobilen og nettbrettet overalt hvor de ferdes. Dette har vi løst nå, smiler produktdirektøren.

LES OGSÅ: Pål fikk nei av Canal Digital

TV (nesten) overalt

Helt løst er det nok ikke, for strenge rettighetshavere har bestemt at det ikke er alt du får lov å vise dersom du befinner deg utenfor huset. Og egentlig veldig lite dersom du skulle finne på å legge ferien til utlandet og fortsatt har lyst til å se dine kjente og kjære norske kanaler.

- Dette er og blir et forhandlingsspørsmål. Vi snakker om en svært komplisert næringskjede her. Heldigvis viser bransjen nye takter nå. Avtalen som Canal Digital og Discovery/TVNorge fikk i stand etter konflikten nylig er et tegn på det.

OPPTAK FRA SKYEN: Programmene du vil se om igjen vil ligge på nettet, ikke i boksen. Foto: TORE NESET
OPPTAK FRA SKYEN: Programmene du vil se om igjen vil ligge på nettet, ikke i boksen. Foto: TORE NESET Vis mer


Lundbakk er ikke helt sikker, men mener Altibox kan være det første kabel-TV-selskapet i Norge som har fått legge en app med fullt TV-tilbud på den nye Apple TV-plattformen, som kom med den siste versjonen av boksen.

I tillegg til Apple TV vil Altibox-appen ligge både på Xbox, PS4 og andre underholdningsbokser som er vanlige i norske hjem.

- Inntil videre vil vi måtte ha en dedikert boks. Men ved juletider i 2017 vil slike apper på andre bokser være et tilbud til kundene våre. Likevel går det fint an å bruke begge deler på ulike TV-er i huset, avslutter Lundbakk.

Flere saker om bredbånd og kabel-TV:
Grepet som kan forandre TV for alltid
Nå skal Get slutte med tvangskoblingen
Her får du billigst mobilt bredbånd