Frittstående isbitmaskin fra Temptech. Foto: Temptech
Frittstående isbitmaskin fra Temptech. Foto: Temptech Vis mer

Alltid iskald drikke med isbitmaskin

Til deg som ikke har fancy kjøleskap.

Publisert
Sist oppdatert

Det var på 90-tallet de kom - de fancy doble megakjøleskapene fra USA med integrert isbitmaskin.

Alle som var noe skaffet seg slike kjøleskap, virket det som.

Nå har muligens interessen dabbet noe av, men fortsatt er det de som sverger til kjøleskap med isbitmaskin. En DinSide-kollega har et slikt kjøleskap, og hun forteller at isbitmaskinen brukes flittig, og at den er særlig populær hos sønnen, som kan få hjemmelaget slush på 1-2-3.

Og dersom du har lyst på kjøleskap med isbitmaskin, får du det for rundt 10.000 kroner. Utfordringen er at det kan oppstå vannlekkasjer med disse kjøleskapene.

Se også: Sjekklisten du trenger hvis du skal kjøpe nytt kjøleskap

Blir det for dyrt? Eller trenger du ikke nytt kjøleskap?

Du kan fortsatt sikre deg iskalde drikker i sommer. Det er bare å kjøpe en frittstående isbitmaskin.

Fra rundt 1.500 kroner får du en isbitmaskin som produserer ferdige isbiter slik at du kan nyte en iskald cola en varm sommerdag. Og når sommeren er over og det store behovet for isbiter er over, kan du pakke den sammen i boden til neste sommer.

Lei av at alle isbitene faller ut av brettet når du bare vil ha én? Sjekk dette smarte isbitbrettet

Tunge og klumpete

Aberet er at slike isbitmaskiner er ganske tunge og klumpete - de veier fra 12 kilo og opp mot over 20 kilo. Så dette er altså ikke en maskin du så lett får plass til på kjøkkenbenken. Men du kan plassere den hvor som helst, egentlig, for den trenger bare strøm, ingen vanntilførsel. Du må selv helle oppi vann slik at den får laget isbiter.

Isbiter på seks minutter

Og det går overraskende fort å få ferdige isbiter. Den billigste modellen fra Temptech lager 12 isbiter på seks minutter. Trenger du flere, tar det cirka et kilo isbiter på to timer.

Opplegget skal være enkelt. Du heller i vann, velger hvilken størrelse du vil ha på isbitene, og så begynner maskinen å produsere. Når isbitskuffen er full, går den i ventemodus til det er plass til flere.

Vi har ikke testet slike isbitmaskiner, men kanskje har noen av dere lesere erfaringer? Del dem i debattforumet!

Verdens kuleste isbiter? Nå kan du servere Gin & Titanic

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer