Aldri rør lysbryteren mer

«Emberlight» lover å gjøre alle pærer mobil-smarte.

<b>OGSÅ FOR NORGE:</b> Siden «Emberlight» har all teknologien huset inn i dingsen som skrus inn i lampa, fungerer den også overalt, så lenge man bruker standard pære-størrelse Edison 26/27. Foruten dette kravet, du bruke hvilken som helst type: glødepærer, LED og halogen-pærer samt sparepærer av typen CFL. Foto: EMBERLIGHT
OGSÅ FOR NORGE: Siden «Emberlight» har all teknologien huset inn i dingsen som skrus inn i lampa, fungerer den også overalt, så lenge man bruker standard pære-størrelse Edison 26/27. Foruten dette kravet, du bruke hvilken som helst type: glødepærer, LED og halogen-pærer samt sparepærer av typen CFL. Foto: EMBERLIGHTVis mer

Kickstarter-prosjektet «Emberlight» har som mål at du aldri lenger skal røre lysbryteren.

Fungerer overalt, med alt

SÅ ENKELT: Dette er alt som skal til. Foto: EMBERLIGHT
SÅ ENKELT: Dette er alt som skal til. Foto: EMBERLIGHT Vis merDet flotte med dette amerikanske prosjektet er at man ikke blir stoppet av forskjellige volt-standard:

«Emberlight» kobles nemlig inn i lampa mellom støpsel og pære, så lenge det er en Edison 26/27-pære.

Dessuten støtter den absolutt alle pæretyper så lenge de kan dimmes.

Her er oversikten: Lyspæresokler av alle slag

Smart med WiFi, enda bedre med Bluetooth

«Emberlight» kobler seg til WiFi-nettet ditt (kun den første pæra må kobles til), og via Bluetooth.

Hovedpæra som er koblet til WiFi-nettet ditt kommuniserer nemlig med de andre pærene via Bluetooth LE.

WiFi brukes slik at du kan styre pærene uansett hvor du befinner deg i verden (du kan gi gjestetilgang, også), mens Bluetooth brukes for å få lys i heimen når du er i nærheten med mobilen.

Dette er mulig takket være Bluetooth LE (Low Energy), du trenger derfor en iPhone 4s eller nyere, eller en Android med Bluetooth LE.

BLUETOOTH-SMART: Så lenge du lar lysbryteren være på og har mobilen i lomma, vet «Emberlight» når du er i nærheten. Foto: EMBERLIGHT
BLUETOOTH-SMART: Så lenge du lar lysbryteren være på og har mobilen i lomma, vet «Emberlight» når du er i nærheten. Foto: EMBERLIGHT Vis mer


Dinside har testet Philips Hue, som kan styres med Apple-produkter og Philips Living Whites ESaver som gir deg ulike nyanser av «hvitt» lys, fra varmt til kaldt.

Full kontroll med appen

SELVSAGT FØLGER DET MED EN APP: Dessuten har Emberlight planer om å åpne opp plattformen, slik at også andre utviklere kan koble seg til systemet. Foto: EMBERLIGHT
SELVSAGT FØLGER DET MED EN APP: Dessuten har Emberlight planer om å åpne opp plattformen, slik at også andre utviklere kan koble seg til systemet. Foto: EMBERLIGHT Vis merMen slik løsninger er ingenting uten en app, noe som selvsagt er godt integrert i alle deler av «Emberlight».

Det er nemlig fra denne appen du kan sette opp profiler, og med ett trykk dimme, skru på pærene i hele huset, eller deler av det.

Appen har støtte for flere brukerkontoer, og varsler deg dessuten om du har glemt lysene på før du gikk ut.

Kommunikasjonen er sikret ved hjelp av SSL.

Han styrer nesten alt i boligen fra mobilen

Pris og lansering

SÅRE ENKELT: Pæra skrus inn i «Emberlight». Foto: EMBERLIGHT
SÅRE ENKELT: Pæra skrus inn i «Emberlight». Foto: EMBERLIGHT Vis merFolkene bak prosjektet, som forteller ommange års erfaring innen sine respektive bransjer, håper å kunne sende ut de første enhetene til Kickstarter-supportere i februar neste år.

Kickstarter-prisene er som følger:

For 49 dollar (302 kroner) får du en pære, for tre stykker må du ut med 139 dollar (860 kroner), mens superpakken med hele ti «Emberlights» er priset til 399 dollar (2500 kroner).

Det finnes en mengde andre priser også, alt etter hvor mange lyskilder du ønsker å «teknofisere».

I USA er frakten gratis, mens vi i Norge må punge ut for dette selv.

Regn ut prisen for nettkjøp fra utlandet her.

Flere detaljer i videoen fra produsentene nedenfor: