<b>Med Letto zip er det enkelt å holde stilen:</b> Legg sengetøyet på plass, og dra igjen glidelåsen. Foto: Produsenten
Med Letto zip er det enkelt å holde stilen: Legg sengetøyet på plass, og dra igjen glidelåsen. Foto: ProdusentenVis mer

Aldri mer sjuskete seng!

Letto zip er løsningen for ekstrem-minimalisten.

Re opp sengen. Et sisyfosarbeid av de sjeldne, og en av husfredens verste fiender. Uansett hvor mye du slår opp putene og rister dynene, strekker lakenet, ja sågar stryker sengetøyet før du legger det på, så er det ikke til å komme forbi at en oppredd seng sjelden ser helt strøken ut. Og da har vi ikke en gang begynt på mikmakkeriet med å få sengeteppet til å ligge pent.

Smart på få kvadrat: Sovesofaen du styrer med fjernkontroll.

Med sengen Letto zip fra den italienske produsenten Florida skal øyesår av typen uoppredd seng være en saga blott. Konseptet er like genialt som det er enkelt: Du legger sengetøyet pent på plass, bretter over lokket, og drar igjen med glidelås.

Voilà - du har en kjempesjeselong som tåler både dagslys og besøk.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Med Letto zip er det enkelt å holde stilen: Legg sengetøyet på plass, og dra igjen glidelåsen. Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Du kan velge blant mange ulike farger på innsiden av Letto zip. Foto: Produsenten
Du kan selv velge hvilke farger du vil ha på sengen - både utenpå og inni. Her i kombinasjonen marineblått/hvitt. Foto: Produsenten
.. og grå og rød. Foto: Produsenten
Liker du stilen, men ikke konseptet? Sengen Grimen fra Ikea mangler gavlen, men er ikke helt ulik i utrykket. Pris: 2.995 kroner for madrass 160x200 cm. Foto: Produsenten

Se bilder:

Pris er ikke klar i skrivende stund, men du kan kontakte produsenten for nærmere informasjon.

Kryp og krek

Lukker du igjen sengen, lukker du slike småkryp inne og gir dem de aller beste forutsetningen for å formere seg.  Foto: WIKIMEDIA COMMONS
Lukker du igjen sengen, lukker du slike småkryp inne og gir dem de aller beste forutsetningen for å formere seg. Foto: WIKIMEDIA COMMONS Vis mer


Det er imidlertid én stor ulempe ved denne sengen. For i en oppredd seng trives en liten, hårete krabat med åtte bein med klør: husstøvmidden. Den bor i sengen, og lever av huden din. Og det aller beste den vet er at du rer opp sengen slik at den holder på varmen, og midden kan gasse seg i huden som du flasser av.

Det aller beste rådet for å bli kvitt de allergifremkallende middene, er å ikke gjøre som moren din sier, og la være å re opp sengen. Det å zippe igjen sengen, er altså enda verre, og du bør tenke deg godt om før du gjør dette til en daglig vane. Det kan imidlertid være en grei løsning for deg som bor smått, de gangene du har selskap og må vise frem sengen.

Midden er et ganske produktiv av seg, og kan legge opptil 30 egg om dagen. I løpet av ett år vil fett fra hud og hår vil trenge inn i puten og gjøre det til et paradis for bakterier og midd.

Vi har tidligere skrevet at inne i hodeputa finnes det millioner av sopp som kan gi infeksjonssykdommer og allergibesvær, så det kan være fornuftig å vaske puten en gang i blant.

Overmadrassen er ikke noe unntak, da den også er en bolig for mye rart. På tross av dette hevder danske eksperter at midden ikke bor i madrassen, men Norges Astma og Allergiforbund er ikke enig i dette.

Ny dings: Kan den støvsuge bort midden?