<b>TÅLER FUKTIGE MILJØ:</b> Venylbelegget fra Gerflor tåler vann godt, noe som gjør det ideelt for kjøkkenområdet.  Foto: Kristian Owren/ifi.no
TÅLER FUKTIGE MILJØ: Venylbelegget fra Gerflor tåler vann godt, noe som gjør det ideelt for kjøkkenområdet. Foto: Kristian Owren/ifi.noVis mer

Aldri mer ripete gulv?

Kantet vinyl-belegg redder gulvet ditt.

Det er lite vits i å bruke masse penger på nytt lakkert furugulv når det blir ripet opp med det samme.

Høye hæler, barn som kjører med lekebiler og stoler og bord som flyttes kan være gulvets verste fiende. Men heldigvis finnes det en løsning for å redde de mest utsatte stedene.

Et nytt vinylbelegg med kanting fra Teppeabo skal nemlig hjelpe, råder ifi.no

– Dette produktets bruksområde er hovedsakelig tiltenkt til områder hvor man ofte ser slitasje. Det kan være alt fra å beskytte mot slitt kjøkkengulv, til områder hvor barna ofte leker, sier Erik Herje hos Teppeabo, til nettsiden.

Les også: Lager tepper av kasserte fiskegarn

Tåler fuktige miljø

Vinyl tåler vann godt, noe som gjør det ideelt over parkett som ofte blir utsatt for fuktighet, som for eksempel under spisebordet.

Vinylbelegget består av en myk bakside og en hard og slitesterk vinyloverflate som vil skape en teppefølelse. I tillegg er det mykt å gå på, ifølge ifi.no

Teppet finnes i mange variasjoner av mønstre og farger, og kan leveres med enten søm eller kantebånd.

Les også: Dette må alle tepper ha

Hva skal du ha på gulvet?

En annen løsning er å bruke et teppe av plast under kjøkkenbordet. Tepper fra Pappelina er av 100 prosent PVC og tåler både hånd og maskinvask på 30 grader.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du mer opptatt av hva som ligger under teppet? Da bør du sjekke den store gulvguiden.

Sliter du med støy, kan et teppe hjelpe deg med noen dempede skritt mot mer stillhet. Mer om støydemping her. Men hva gjør teppene for inneklimaet? Ikke nødvendigvis så mye bra - les mer her.