Når enheten for lading er festet til mobilen, er det bare å legge den ned på brettet for å lade batteriene.  Foto: Produsenten
Når enheten for lading er festet til mobilen, er det bare å legge den ned på brettet for å lade batteriene. Foto: ProdusentenVis mer

Aldri mer kabelsnurr

Med denne trenger du ikke skjule kablene til aller laderne dine. Du kan rett og slett putte dem i en skuff.

Hvor er laderen til telefonen? Og hvor er laderen til iPoden? Glemt den på jobb? Glemt den hjemme? Og hvilken av de tre laderne med kabler som har floket seg sammen er det egentlig du skal pakke sammen og ta med deg når du skal på ferie?

Det finnes større problemer i verden, men kabelsnurr og mangel av lader når du trenger det, hører definitivt til denne journalistens topp fem irritasjonsmomenter en mandags morgen. Gleden ble derfor stor da jeg ble gjort oppmerksom på Powermat. Kraftmatten, om du vil.

Se også den smarte måten du kan samle kablene på, helt selv.

Tre på en gang

Powermat er en ladestasjon som kan lade opp til tre enheter om gangen, ved induksjon. Det er imidlertid ikke slik at du bare kan legge mobilen rett på platen, du trenger en enhet i mellom for å få det til å virke. Det finnes ulike enheter tilpasset for eksempel iPhone/iPod, BlackBerry og Nintendo DS, Home and Office Mat, en dock for iPod - og en usb-lader.


Foreløpig er ikke Powermat til salgs i Norge, men i tillegg til Nord-Amerika, kan den også kjøpes i Storbritannia og Italia. Ingen av butikkene eller nettbutikkene vi sjekket sender til Norge, men dette kan omgås ved hjelp av tjenester som for eksempel JetCarrier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pris: Rundt 100 dollar for selve brettet, altså rundt 550 kroner med dagens kurs. De ulike enhetene koster fra rundt hundrelappen.

Hvorfor ikke kaste?

Du lurer kanskje på hvorfor vi innledningsvis ikke skriver at du kan kaste kablene til laderne? Dersom du kun lader telefonen eller iPoden på ett sted, trenger du ikke ta vare på dem. I en gjennomsnittlig husholdning er det nok behov for flere enn tre ladestasjoner med jevne mellomrom? Og skal du på ferie eller reise, er en liten lader eller to langt enklere å ta med seg.

Reisefeber? Bli inspirert på DinSide Reise