<strong><b>NY REKORD:</strong></b> Boligprisene har aldri vært så høye før. Foto: Per Ervland
NY REKORD: Boligprisene har aldri vært så høye før. Foto: Per Ervland Vis mer

Aldri før har boligen din vært så mye verdt

Boligprisene steg 1,3 prosent i mars, og er nå høyere enn noen sinne.

Publisert
Sist oppdatert

Få boliger til salgs bidrar til en videre prisvekst i boligmarkedet. Gjennomsnittsprisen på solgte boliger steg med 1,3 prosent i mars, melder E24.no. Justert for sesongvariasjoner steg prisene med 1 prosent, viser meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk. Dette følger en uavnlig sterk prisvekst i januar og en prisøkning sterkere enn normalt i februar.

Meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Econ Pöyry med data fra Finn.no på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

Hvor mye er boligen din verdt?

Finn ut med vår boligtakstkalkulator

Ny toppmåned!

Aldri før har norske boliger vært så mye verdt. Prisene er 13,2 prosent høyere enn i det vi de siste fire årene har referert til som toppmåneden august 2007. Men der prisene ordinært har ligget litt under, er prisene nå også høyere korrigert for inflasjon, melder Nettavisen.

Det er eneboliger som trekker opp. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for omsatte eneboliger steg med 3,1 prosent i mars, leiligheter steg med 1 prosent mens rekkehus og tomannsboliger steg 0,1 prosent.

Obos-priser svakt ned i mars

Prisene på omsatte boliger tilknyttet Obos sank med 1 prosent i mars. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for omsatte boliger var 35.178 kroner i mars. Prisfallet kommer imidlertid ikke uventet, og er nok mer et tegn på at boliger ikke lenger går like mye over takst som de to foregående månedene.

– Dette er en ventet korreksjon etter to måneder med kraftig oppgang. Hittil i år har prisene steget med 6,4 prosent, sier konsernsjef Martin Mæland i en pressemelding.

I mars ble det omsatt 645 boliger i OBOS-tilknyttede borettslag, mot 508 boliger i februar og 539 boliger i mars 2010.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer