Akers Mics anlegg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Akers Mic valgte høyttalere fra kanadiske PSB, men var mer originale i valg av CD-spiller: Tandberg.

Akers Mic eier nemlig restlageret av norske Tandbergs feirede HiFi-produkter, som ikke produseres lenger.

- Sammen med Rotel-forsterkeren skal dette være et godt balansert anlegg som gir en lyd de fleste vil ha, sier konsulent Arne Aasland hos Akers Mic.

Akers Mics anlegg
KomponentModellPris
ForsterkerRotel RA9725 990
CD-spillerTandberg 40252 990
HøyttalerePSB 4T5 490
SignalkablerMonster Interlink 249
HøyttalerkablerMonster MCX750
   
SUM: 15.469 kroner


Vi fikk bakoversveis og rockefot da vi la Tungtvann i spilleren. Her svingte det virkelig. Hurtig og presis bass, fyldig og fin mellomtone. Men så hører vi på rockehøyttalere fra Canada.

Arne Aasland, Akers Mic i Oslo.
Arne Aasland, Akers Mic i Oslo. Vis mer

Mørk lød

Anlegget gjenga den litt kompliserte innspillingen Mørketid fortreffelig. På Pøbla tok det virkelig av. Så engasjerende at vi måtte opp og gå litt på gulvet.

Lyden var gyllen, ikke ulik vinyl på sitt beste. Varm Tandberg-lyd fra en CD-spiller som egentlig koster 10.000 kroner. de Lillos-skiva låt mykere enn på de to andre anleggene. Aller best var Kokken Tor, hvor trykket kommer på de riktige stedene og rytmikken er presis og tydelig.

image: Akers Mics anlegg

På høyere volum låt det likevel en anelse anstrengt. Kanskje skyldes det at forsterkeren yter moderate 2 x 60 watt i 8 ohm (oppgitt). Kanskje skyldes det rett og slett at produksjonen på låta ikke er førsteklasses.

Mye bass

Forsterkeren så likevel ut til å tøyle de sprelske høyttalerne og den vinylaktige CD-spilleren fint. For også Kari Bremnes hørtes flott ut på dette anlegget.

Hun hvisket, hveste og malte henrivende på tittellåta Månestein. Stillheten rundt rytmene på Du Har Sett Dem er til stede. Det låt ikke spesielt anstrengt på høyt volum.

Man kjenner Bremnes i ryggraden med dette anlegget. Brumlebassen er antagelig for framtredende for noen. For andre gir den nødvendig trøkk i lydbildet.