Legg merke til induksjonstoppen, hvor flere koke-soner nå kan kobles sammen. Foto: AEG
Legg merke til induksjonstoppen, hvor flere koke-soner nå kan kobles sammen. Foto: AEG Vis mer

AEGs "Neue Kollektion" lanseres i Norge

I mange familier er kjøkkenet det nye utstillingsvinduet, og dette er stilen AEG vil du skal ha nå.

Publisert
Sist oppdatert

I følge tall fra Elektronikkbransjen ble det solgt nesten 1.250.000 store hvitevarer i 2010, og hovedtendensen er klar:

 • Vi pusser opp og bygger inn
 • induksjonsovner er den nye favoritten, med en økning på hele 21% i salget fra 2009 til 2010.
 • Det siste er kanskje ikke så rart, for i tillegg til å være rask, og barnevennlig, sparer du strøm med induksjon.

  Og dette har selvsagt tyske AEG fått med seg når de lanserer sin nye kjøkkenkolleksjon, stikkordene er nemlig innbygningsovner og skjulte løsninger der det er mulig, og materialvalget består enten i glass eller stål.

  Se bilder fra den nye AEG-kolleksjonen her:

  Enklere i bruk, og praktiske finesser

  For alle som har hatt besøk av svigermor som ikke forstår hvordan en induksjonsovn faktisk virker, er det godt å vite at betjeningen av produktene nå skal være prioritert. Kontrollpanelene har nå berøringsfelter på glassflaten, med tydeligere grafikk enn før.

  Nytt av året er også en induksjonstopp kalt "MaxiSense", som gjør det mulig å tilberede mat i store avlange former. Trikset til AEG er altså å koble sammen flere induksjonssoner samtidig.

  –Produktene fra den nye kolleksjonen er ikke bare utviklet for de som forlanger maksimal ytelse, men også for dem som verdsetter et stilrent designuttrykk, skryter markedssjef Lena Wånemark i AEG Norge i dagens pressemelding.

  Store, men bare på innsiden Siden 60-cm i bredden fortsatt er standardmålene i norske kjøkken, er det på innsiden av produktene utviklingen har skutt fart.

  I følge AEG vil deres nye MaxiKlasse-ovns serie ha markedets største innvendige ovnsvolum. De nye ovnene skal også gi presis temperaturkontroll uansett hvor i stekovnen du plasserer maten. For matelskerne er det også godt å se at dampfunksjon heller ikke er glemt med modellen ProCombi.

  Se også: Huskeliste når du skal kjøpe komfyr

  De nye produktene er å finne i norske butikker i månedsskifte mars/april 2011, prisene er foreløpig ikke klare.

  Se også: Vaskemaskinen som kun bruker kaldtvann

  Klagefrist og reklamasjon

  I følge Forbrukerkjøpsloven kan du reklamere på hvitevarene i inntil fem år hvis noe går galt.

  Klag uansett så fort du kan hvis du oppdager feil. Venter du for lenge, kan selger si at du har klaget for sent.

  I følge loven har du uansett en minimumsfrist på to måneder på å si ifra. Det betyr at selger ikke kan avvise klagen, hvis du gir beskjed om feilen innen to måneder etter at den har oppstått.

  Du har også krav på låneprodukt dersom kjøleskapet ditt går i stykker, og det er to ukers ventetid på reparasjon.

  Selgeren har etter forbrukerkjøpsloven kun to sjanser til å rette samme feilen. Mislykkes dette, kan du kreve prisavslag eller å få pengene tilbake. Husk også at alle hvitevarer går innunder kategorien spesialavfall. Alle produkter produsert etter 1991 kan leveres til forhandlere av slikt utstyr uten krav om nykjøp fra samme sted. Også eldre modeller kan leveres ved nykjøp, og leveres for øvrig til kommunale mottak for EE-avfall.

  I tillegg kommer eventuell garantitid som produsenten gir, den vil ofte variere fra produsent til produsent og Miele er et eksempel på et merke med utvidet garanti - som altså gir deg bedre rettigheter enn reklamasjonretten etter Forbrukerkjøpsloven.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer