AEG-tørketrommel best i test

Den tyske forbrukerorganisasjonen Stiftung Warentest har testet 11 tørketromler.

TESTVINNER: AEG-tørketrommel med varmepumpeteknologi ble best i tysk test av tørketromler. Foto: AEG
TESTVINNER: AEG-tørketrommel med varmepumpeteknologi ble best i tysk test av tørketromler. Foto: AEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tyske forbrukermagasinet Test fra den tyske forbrukerorganisasjonen Stiftung Warentest har testet elleve tørketromler.

Best i test ble ProTex Plus fra AEG. Modellen som er testet T77684EIH er til salgs på det norske markedet med modellnavnet T77685IH3.

Hele testen, samt alle tidligere tester av tørketromler fra magasinet, kan kjøpes og lastes ned fra Test.de (tysk nettside)

Testkriterier

Tørketromlene ble vurdert utifra en rekke forskjellige kriterier som tørking, miljøegenskaper, drift, sikkerhet og bruk. Ni av tørketromlene har varmepumpe, mens to er uten.

Tørketromlene med varmepumpeteknologi kommer jevnt over best ut i testen. Årsaken er at de bruker langt mindre strøm enn standard tørketromler. Varmepumpemaskinene er imidlertid jevnt over dyrere enn dem uten, så rent økonomisk er det ikke sikkert du kommer bedre ut av det, men det gjør miljøet.

Det er heldigvis fullt mulig å gjøre kupp, så du bør ikke avfeie de energieffektive maskinene med varmepumpeteknologi uten å sjekke prisene litt først. I det lange løp vil det uansett lønne seg.

Brannfarlig: Siemens-tørketromler kan ha feil i kontrollpanelet

Energieffektivitet tar tid

Strømforbruk:

Ikke alle hvitevarer blir mer energivennlige. Svensk test viser at nye tørkeskap bruker like mye strøm som tredve år gamle tørkeskap.


Testvinneren har en beregnet årlig strømkostnad på 265 euro i året, et par-ti euro dyrere enn modeller fra Beko og Gorenje, men likevel langt under modellene uten varmepumpe fra AEG og Siemens, som vil ha en strømkostnad på oppunder 800 euro i året med tilsvarende forbruk.

Men det koster å være billig, og her må man betale med tid. For mens AEGs tørketrommel med varmepumpe bruker tre timer på å tørke en full maskin med bomullstøy, er samme vasken skaptørr med AEGs tørketrommel uten varmepumpe.

AEG ProTex Plus tørketrommel er tilgjengelig i Norge med modellnavnet T77685IH3 og en en veilende utsalgspris fra 13.200 kroner. Vi har imidlertid funnet den fra 123hvitevarer.no til 7.500 kroner (men merk at vi har ikke erfaring med denne nettbutikken).

Hvitevarene som varer lengst: Velg tørketromler fra Siemens, AEG og Zanussi

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer