<strong><B>RUNDT OG RUNDT:</strong></B> Men AEG-Electrolux Super Eco L64580LE bruker ikke varmt vann når den vasker. Foto: Produsenten
RUNDT OG RUNDT: Men AEG-Electrolux Super Eco L64580LE bruker ikke varmt vann når den vasker. Foto: Produsenten Vis mer

AEG-Electrolux har klart det

Vaskemaskinen som heller kaldt vann i blodet på de som trodde varmt vann var alfa og omega.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mulig verdensbilder vil falle og gamle vaskekoner vil begynne å tale i tunger på grunn av denne nyheten, men AEG-Electrolux har klart det mange sannsynligvis har ansett som en umulighet i mangfoldige år:

De har laget en vaskemaskin som vasker klær med kaldt vann.

Les også: Disse vaskemaskinene bør du styre unna

Den hellige gral?

Alle som har forsøkt å fjerne matflekker med lunka vann vet at det glovarme alternativet gjør arbeidet atskillig enklere, men Super Eco L64580LE bruker ifølge nettstedet Appliancist en kombinasjon av ny teknologi og såkalt "kaldtvannsaktivert" vaskepulver for å tilby vask som angivelig gjør samme jobben som en tradisjonell varmtvannsvaskemaskin.

Den nye teknologien gjør også at strømforbruket skal være minimalt ved bruk - AEG-Electrolux oppgir et energiforbruk på 0.1 kWh per vask, mot et oppgitt gjennomsnittsforbruk på 1.24 kWh -, noe som blant annet betyr energisparing på opp 83 prosent sammenliknet med en vask på 40 grader med AEGs egen Easy Care-serie.

Les også: Denne kan kutte strømregningen

Mindre vann

Også vannforbruket skal være redusert. Super Eco-maskinen bruker 41 liter per vask, mot et oppgitt gjennomsnitt på 50 liter.

AEGs miljøvasker varmer kun vannet hvis det viser seg å være kaldere enn seks grader, og bruker 64 minutter på et vanlig vaskeprogram.

Kapasiteten ligger på sju eller åtte kilo, og totalt har du tilgang til 20 ulike vaskeprogram.

Ifølge AEG-Electrolux Norge vil det komme tre ulike modeller i Super Eco-serien i månedene framover. Sjukilosmodellen leveres med enten 1400 eller 1600 omdreininger, mens utgaven på åtte kilo kun kommer med 1600 omdreininger.

Prisene antas å ligge på 8.500 for den rimeligste modellen, mens den dyreste sannsynligvis vil havne på rundt 9.500 kroner.

Se bildespesialen: Er dette fremtidens hvitevarer?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer