Forbrukerombudet, ved seksjonssjef Jo Gjedrem, mener du har all grunn til å være skeptisk til dobbeltboligforsikringene.   Foto: Forbrukerombudet
Forbrukerombudet, ved seksjonssjef Jo Gjedrem, mener du har all grunn til å være skeptisk til dobbeltboligforsikringene. Foto: Forbrukerombudet Vis mer

Advarer mot dobbeltforsikring

Forbrukerrådet mener dobbeltboligforsikringene kan være alvorlig villedende.

Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet mener markedsføringen av forsikringsordningene som skal betale utgiftene på din gamle bolig dersom du kjøper ny og ikke får solgt kan være alvorlig villedende. Dette ifølge Dn.no.

Forbrukerombudet har sett nærmere på de nye produktene, og sier det er all grunn til å være skeptiske.

DinSide Bolig stilte også en rekke spørsmål ved vilkårene til forsikringen da vi så nærmere på den før jul i år. Her kan du lese mer om dobbeltboligforsikring.

Dn.no har fått tilgang til et brev Forbrukerombudet har sendt til en av tilbyderne, Norwegian Broker, samt DnB Nor Eiendom, som er en av de meglerne som formidler ordningen. I brevet stiller seksjonssjef i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem, spørsmål ved en del punkter:

  • Falsk trygghet: Forsikringen gjelder ikke for den som tegner den, men for den som eventuelt kjøper boligen. Det er altså en forsikring som for selger kun kan brukes salgsfremmende, eller i markedsføringsøyemed. Den som forsikringen gjelder for vil altså få kort tid til å sette seg inn i alle vilkårene.
  • Begrensninger: Forsikringen har endel vesentlige begrensninger, som det kan være vanskelig å få med seg; blant annet slår ikke forsikringen inn før etter cirka tre måneder, og du som selger må godkjenne alle bud over 90 prosent av prisantydning for at forsikringspengene skal utbetales.
Vurderer du å kjøpe bolig som er dobbeltforsikret? Vi har sett nærmere på disse forsikringene: Se hva du bør være spesielt obs på.

Du må selvfølgelig lese vilkårene på din forsikring godt i tillegg, men dette kan være en pekepinn på aktuelle problemområder.

Kundene våre er fornøyde

Christian Dreyer i Eie Eiendomsmegling har tilbudt dobbeltboligforsikring til sine kunder siden det var et pilotprosjekt. Han har tidligere fortalt DinSide Bolig at kundene virker fornøyde, og han sier følgende til Dn.no;

- Jeg er ikke enig i at dette gir en falsk trygghet til kundene. De som nyter godt av forsikringen er fornøyde, fordi usikkerheten med å sitte med to boliger elimineres. Dette er et spesielt godt produkt i dagens marked der bankene er tilbakeholdne med mellomfinansieringen. Mange banker krever at man skal ha evne til å sitte med to boliger i tolv måneder. Dette forsikringsproduktet gjør at man kan gjøre det, sier Dreyer.

Forbrukerombudet har gitt megler og forsikringsselskap frist til 9. mars med å svare på henvendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer