Hvor du bor, påvirker forsikringspremien din. Men ingen vil fortelle deg hvor det er billigst. Foto: Googlemaps/Colourbox.com/Per Ervland
Hvor du bor, påvirker forsikringspremien din. Men ingen vil fortelle deg hvor det er billigst. Foto: Googlemaps/Colourbox.com/Per Ervland Vis mer

Adressen din bestemmer prisen på innboforsikringen

Adressen din har betydning for hvilken pris du betaler på din innboforsikring.

Publisert
Sist oppdatert

Det er mye å spare på å sjekke priser før du bestemmer deg for hvilket forsikringsselskap du bør velge. Vår pristest på innboforsikring viser at vår eksempelperson må ut med nesten 3.200 kroner dersom han ringer If for å bestille innboforsikring, mens Storebrand kun tar drøye 2.000 kroner.

Hvorfor er prisforskjellen så stor?

- Når det gjelder hvorfor våre priser er som de er, så er det skadestatistikken vår som ligger til grunn for vår prising, sier informasjonsdirektør i If, Jack Frostad, til DinSide.

- Prisene avspeiler den risiko for innbrudd, vann- og brannskade, som vi mener det er i de enkelte områdene, fortsetter Frostad. Om andre selskap har en annen risikoerfaring, kjenner jeg ikke til.

Velger du If, er det altså deres egne erfaringer med deg og området du bor i, som danner prisgrunnlaget for innboforsikringen din. Men de vil altså ikke fortelle deg hvor du må bo for å slippe billigst.

Informasjons-direktør i If, Jack Frostad. Foto: If
Informasjons-direktør i If, Jack Frostad. Foto: If Vis mer
Gro Elin Hansen, informasjons-sjef i Storebrand. Foto: Storebrand
Gro Elin Hansen, informasjons-sjef i Storebrand. Foto: Storebrand Vis mer


- Det er helt åpenbart at det er konkurranseforhold som er grunnen til at forsikringsselskap ikke vil gå ut med sin statistikk, sier forsikringsansvarlig i finansportalen.no, Jon Erland Madsen til DinSide.

Hvor mye er tingene dine verdt? Slik finner du forsikringssummen

Ulike kriterier

De viktigste kriteriene forsikringsselskapene har, er egen statistikk over innbrudd, tyveri, vann- og brannskader fordelt på landet.

- Vi vil ikke gi ut vår detaljerte oversikt over hvor det er billigst eller dyrest å få innboforsikring, forklarer Frostad. Det er svært konkurransefølsomt, og jeg tviler på at noen selskaper vil gi ut denne informasjonen.

Det er ingen forsikringsselskaper DinSide har vært i kontakt med som vil gi ut disse opplysningene.

- Jeg tror det har skjedd en feil da du undersøkte prisene, skriver Gro Elin Hansen, informasjonssjef i Storebrand til DinSide. Det kan virke som du har kontaktet nettsalgsavdelingen vår som assisterer ved kjøp på nett – disse opererer alltid med samme pris på nett og dette er trolig forklaringen på at du fikk samme pris, fortsetter Hansen.

- Vi ønsker å belønne selvbetjening på nett, og da skal prisene være noe mindre i den kanalen, skriver Hansen videre.

- Viktige faktorer for vår prisseting er alder, bosted, skadehistorikk, bygningsmaterialer, forsikringssum, boligalarm osv, avslutter Hansen.

If og Storebrand har altså noen forskjellige kriterier for prissetting av innboforsikringer, så er det opp til deg selv å vurdere hva du synes er viktigst for deg.

Skal du tegne ny innboforsikring? Se hva den dekker

5,6 milliarder kroner

Ifølge Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO); utbetalte forsikringsselskapene hele 5,6 milliarder kroner i forsikringspenger i fjor. Brannskader stod for nesten 40 prosent av beløpet, mens vannskader utgjorde cirka 32 prosent, og innbrudd/tyveri/ran stod for cirka 11 prosent. Tallene gjelder private boliger.

Spar 30 prosent med få tastetrykk: Pristest av innboforsikring

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer