<strong>TACO:</strong> Kjøper du tacokrydderet, eller lager du det selv? Det er faktisk veldig lett. Foto: NTB scanpix.
TACO: Kjøper du tacokrydderet, eller lager du det selv? Det er faktisk veldig lett. Foto: NTB scanpix. Vis mer

Tips for hjemmelaget taco

7 tips du bør få med deg hvis du er glad i taco

Hvor kjøper du for eksempel tacokrydderet ditt?

Publisert

Hvis tacoen på fredagskvelden er ukas mathøydepunkt, kan det være greit å ha kontroll på disse tipsene.

#1: Kjøp tacokrydderet i Sverige

For oss som spiser mye taco, kan det være greit å redusere kostnadene der det er mulig.

Tar du turen over grensa til Sverige, bør du absolutt putte den store kartongen i handlekurven. Spesielt hvis du er som nordmenn flest og spiser taco ofte.

Når det er sagt, er det heller ikke vanskelig å lage sitt eget tacokrydder. Hvis man ikke er av typen som sverger til tex-mex, vil nok mange også hevde at det er mange ganger bedre med hjemmelaget krydderblanding.

<strong>SPAR PENGER:</strong> Denne lønner det seg å handle med seg hjem hvis du har tatt turen over grensa. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
SPAR PENGER: Denne lønner det seg å handle med seg hjem hvis du har tatt turen over grensa. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer

#2: Stek, ikke kok kjøttdeigen!

Har kjøttdeigen din en tendens til å bli svett, dryppende og vassen?

Da er det nemlig ikke kjøttdeigen det er noe i veien med. Det kan være så enkelt at du unngår problemet om du bare endrer på disse to tingene.

Det du ønsker når du steker kjøttdeig er nemlig at kjøttet skal få den gode stekesmaken, eller det som på fagspråket kalles en Maillard-reaksjon, en kjemisk reaksjon mellom aminosyrer og sukker når det oppnår 120-150 grader.

#3: Kan du tortilla-trikset?

Vår erfaring tilsier at den øverste og nederste tortillaen har en tendens til å bli litt tørr og stiv. Men visste du at det finnes et triks som gjør at tortillaene holder seg myke og saftige?

Liker du sprø tacolefser, er det bare å se bort fra tipset i lenken over, men om du foretrekker en lefse som ikke sprekker, og som kan rulles rundt fyllet, bør du ta en titt. For med enkle grep med vann og bakepapir får du altså fine, myke, varme og nesten saftige tacolefser.

#4: Slik sylter du løk

Er du avhengig av løk på tacoen? Da anbefaler vi deg å teste ut syltet løk - hvis du ikke allerede har gjort det og er frelst da.

Du kan sylte de aller fleste løktyper, men vi anbefaler å styre unna de aller mildeste løktypene. De har rett og slett en tendens til å bli litt kjedelige når du sylter dem, og det er jo ikke det du ønsker.

Her finner du en fin guide til hvordan du kan sylte løk selv (det er mye bedre enn å kjøpe ferdigsyltet på butikken).

#5: Det er mye å spare på å handle i Sverige

Hvis du bor i nærheten av svenske-grensa, og ofte spiser taco, kan du spare mye på å handle inn varene der.

Da vi sjekket prisen på fredagstacoen i Sverige, ble måltidet 30 prosent billigere med varer fra Sverige.

Transportutgiftene til Sverige vil selvfølgelig variere med reisemåte og avstand, men husk å ta høyde for transportutgiftene når du regner på om turen lønner seg eller ikke.

#6: Riv tomatene i stedet for å kutte dem

Hvis du ikke går for det ferdige glasset med salsa i butikken, er det en verden av muligheter for hva du kan putte i salsaen.

Et godt tips er å rive tomatene i stedet for å kutte dem. Da får du en perfekt konsistens med én gang. Det anbefales virkelig!

Ellers er å ovnsbake både hvitløk, småløk og paprika i ovnen et godt tips. Rør grønnsakene inn i olje og strø salt over, før du legger ingrediensene utover et bakepapir på et stekebrett. Da blir salsaen søt og god, og du unngår at salsaen får en bitter smak.

NB: Husk å fjerne skinnet fra paprikaen før du hakker den opp.

<strong>GOD KONSISTENS:</strong> River du tomatene, vil du få konsistensen som er vist til venstre på dette bildet. Foto: Elisabeth Dalseg.
GOD KONSISTENS: River du tomatene, vil du få konsistensen som er vist til venstre på dette bildet. Foto: Elisabeth Dalseg. Vis mer

#7: Prøvd deg på ekte meksikansk taco?

Selv om vi gjerne innrømmer at tex-mex-tacoen er akkurat det vi ønsker oss noen ganger, er det likevel spennende å prøve noe nytt en gang i blant.

Har du noen gang prøvd å lage autentisk meksikansk taco? Det trenger faktisk være så vanskelig som du kanskje tror.

Her finner du en fin-fin guide til hvordan du kan få det til hjemme på ditt eget kjøkken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer